23948sdkhjf

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Tetra Pak lanserar den första virtuella marknaden för livsmedels- och dryckestillverkare. Lanseringen görs under World Economic Forum i Davos där Tetra Pak deltar och tillsammans med sin partner IT-företaget Mirakl, för att diskutera lanseringens inverkan på F&B-sektorn (Food & Beverage).

Tyskland är det första land som marknaden lanseras i under januari 2020, och utrullningen sker sedan successivt i utvalda länder i Europa och därefter globalt. Marknaden är den första fullskaliga virtuella marknadsplatsen för F&B-sektorn och kommer att innebära ökad tillgänglighet, utbud och snabbhet för kunder att göra inköp av produkter.

Marknadsplatsen kommer initialt att innehålla mer än 300 000 reservdelar och förbrukningsvaror från Tetra Pak och och ytterligare 200 000 produkter för underhåll, reparation och drift från utvalda partner, vilket ger kunderna tillgång till en stor mängd produkter.

Lanseringen utökar drastiskt vad Tetra Pak kan erbjuda sina kunder. Marknadsplatsen, tillgänglig 24/7 kommer att ha flera leverantörer som säljer produkter inom Kontroll&Säkerhet, Industriförnödenheter, Rengöringslösningar och andra viktiga områden för F&B-produktion. Antal och variation av produkter kommer att fortsätta växa i takt med att fler leverantörer ansluter sig till marknaden.

Klara Svedberg, VP, Part and Consumables på Tetra Pak kommenterar;
– Detta är en helt ny modell och sätt att göra affärer för vår bransch. För första gången har vi en digital F&B-marknadsplats i vår hand. Detta kommer att förändra vårt sätt att betjäna våra kunder genom att ansluta F&B-producenter till ledande partner världen över. Genom att förenkla och påskynda processer kommer den virtuella marknaden att göra inköp mer kostnadseffektivt via en one-stop-shop-lösning. Vi välkomnar våra kunder att dra full nytta av denna plattform och ser fram emot att höra vad de tycker.

Phillipe Corrot, VD för Mirakl säger:
– Marknadsplatser tar över e-handelsvärlden. Det handlar om att skapa en shoppingdestination där köpare kan få allt de behöver. F&B-branschen behöver en plattform som gör att den kan komma ikapp med andra sektorer, och kombinationen av Tetra Paks oöverträffade F&B-expertis och våra digitala lösningar gör att vi kan förbättra sättet F&B-producenter gör affärer.

Iris Schmeckthal, VD, LAT & SGF GmbH/Schmeckthal Group, en av leverantörerna på Tetra Paks marknadsplats säger:
– Marknadsplatsen kombinerar på ett utomordentlig sätt ett högkvalitativt företag med modern teknik. Schmeckthal valde att samarbeta med Tetra Pak i deras marknadsinitiativ eftersom det är en spännande möjlighet för oss att växa i nya områden.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Nyhetsbrev

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Ett demensboende med extra allt

En utställning som visar upp de senaste lösningarna för demenssjukas boendemiljö – Så ser inspirationsmiljon ut på det nyinvigda Kickihemmet.

Äldre tycker till om ny teknik i vård och omsorg

Forskare undersöker nu hur äldre uppfattar användningen av ny teknik som kan ersätta vård- och omsorgspersonal i vissa moment. Till exempel uppkopplade duschrobotar och larm- och tillsynssystem.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

BASF styr om produktion till Europa

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

KraussMaffei skär ner i Tyskland

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095