23948sdkhjf

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Vi är mycket glada över att Swedavia har valt att investera i vår allra största Multiplog 5000 X-Line. Modellen har högsta möjliga kapacitet, tack vare sina rörliga sidovingar och maxbredden på hela 5,5 meter. Den passar mycket väl in på den typ av plogning som utförs på Arlanda, säger Siljums vd Alf Spets, i ett pressmeddelande.

Läs också: Skopfrossa för Siljum

Redan i fjol köpte Swedavia två Siljumplogar, som levererades i oktober. De sex plogarna ska användas för snöröjning vid terminaler, gater, vissa hangarer och tillfartsvägar.

Siljum noterar att arbetet ofta ske nära plan, servicefordon och människor.

Multiplogarna är robusta och sidovingarna gör dem smidiga och precisa samtidigt som de kan förflytta stora snömängder. Plogarna hanterar breda ytor likaväl som de tar sig igenom trånga utrymmen med bibehållen plogkapacitet, säger Alf Spets.

Han uppger att det ofta handlar om stora mängder snö under långa sträckor.

Läs också: Ny giv för Siljum

Med en vanlig plog läggs snön åt sidan. Med en Multiplog kan plogen formas som ett U för att effektivt få ut snön från gaterna där den inte är i vägen.

Han tillägger att multiplogens vingar kan vikas bakåt vilket uppges underlätta ännu mer där det är trångt eller när bredden inte behövs.

Hela ekipagets totallängd blir kompakt och sikten maximal.

Alf Spets hävdar också att slitaget minskar.

Multiplogen har ett flytläge vilket innebär att de tre plogbladen kan ploga på olika höjdnivåer samtidigt. Det gör också att plogen kan tiltas vilket reducerar slitaget på skären, underlaget och minskar risken för skador, exempelvis på den nedfällda flygplatsbelysningen i marken, berättar Alf Spets.

Siljum betraktar multiplogen som sitt flaggskepp. Plogen, som ska sättas på hjullastare, finns i tre storlekar där Multiplog 5000 X-Line är den största.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.158