23948sdkhjf

Nytt CPET-tråg genomskinligt

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

En nyhet från tyska Etimex Primary Packaging presenteras på den svenska marknaden. Det är ett CPET-tråg som är genomskinligt, fortfarande med alla fördelar CPET har framför exempelvis APET.

CPET är kristallin PET och mycket tåligt mot höga och låga temperaturer. Det klarar mellan -40C till +220C och lämpar sig väl som förpackning för färdigmat, som kan tas direkt från frysen till både en vanlig ugn eller mikrovågsugn. CPET har en en extremt bra barriär mot syre, vatten, koldioxid och kväve, och är därför även kompatibel med MAP.

Fram till nu har alla CPET-tråg varit svarta, vita eller tvåfärgade med den uppenbara nackdelen att man som konsument inte kan se innehållet i förpackningen man köper. Men Etimex förpackningsingenjörer har nu lyckats lösa detta dilemma genom att utveckla en ny formula som gör materialet genomskinligt.

– Med det genomskinliga CPET-tråget ger vi slutkunderna en möjlighet att faktiskt se vad de köper. I kombination med CPETs oförändrade materialegenskaper är trågen en absolut topp-produkt som ger varumärket möjligt att skilja sig från mängden bland traditionella primärförpackningar för färdigrätter, säger Martin Rank, Marknads- och Försäljningschef, ETIMEX Primary Packaging.

På grund av CPET-trågets nya genomskinliga ytstruktur kan det också till skillnad från konventionella svarta CPET-tråg också enkelt avskiljas i sorteringsanläggningar för plaståtervinning.

SH Trading är generalagent för Etimex Primary Packaging i Sverige och Norge.

– Vi har en spännande framtid tillsammans där vi förser marknaden med 100 % återvinningsbara förpackningar främst till Livsmedelsindustrin. Etimex Primary Packaging världsledande inom förpackningsutveckling med sitt center i Dietenheim i södra Tyskland, säger Tommy Stenström Hemlin, SH Trading, som marknadsför sig under samma namn som företagets hemsida plastburkar.tech.

SH Trading är även generalagent för Optipack GmbH i Sverige. Några kända produkter på marknaden som SH Trading levererar förpackningar till är Risifrutti, Crème Fraiche och Gräddfil.

Kort om det nya CPET-tråget

Tillverkad av kristallin polyester (CPET)

Temperaturbeständig från -40 ° C till + 220 ° C

Beredning av livsmedel i konventionella och fläktugnar eller i mikrovågsugn.

Kan pastöriseras

Bästa tätningsegenskaper

IR detekterbar

Omfattande standardutbud

Perfekt produktpresentation

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Nyhetsbrev

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Ett demensboende med extra allt

En utställning som visar upp de senaste lösningarna för demenssjukas boendemiljö – Så ser inspirationsmiljon ut på det nyinvigda Kickihemmet.

Äldre tycker till om ny teknik i vård och omsorg

Forskare undersöker nu hur äldre uppfattar användningen av ny teknik som kan ersätta vård- och omsorgspersonal i vissa moment. Till exempel uppkopplade duschrobotar och larm- och tillsynssystem.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

BASF styr om produktion till Europa

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

KraussMaffei skär ner i Tyskland

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093