23948sdkhjf

Uppgraderad frontsop från Drivex

I februari lanserar Drivex en ny version av sin frontsop: DXU-25 kommer då med ny hydraulik och företagets nya styrsystem Drivex MH.

Enligt ett pressmeddelande ska DXU-25 göra det möjligt för föraren att styra flera funktioner från hytten – till exempel att aktivera och avaktivera sidoborstar, ställa in dess rotationshastighet, justera bevattningsmängden och dessutom justera marktrycket på huvudvalsen.

Det ska också gå att köra i autoläge, föraren kan då själv välja vilka funktioner som ska starta automatiskt när hydraulfunktionen i maskinen aktiveras, förklarar Drivex.

Läs också: 50-årsjubilar med tillväxt i sikte

Företaget noterar också att en helt ny valsupphängning gör att sopvalsen alltid följer marken vid ojämnt underlag och hela tiden har samma förinställda tryck mot marken.

- Med hjälp av det nya styrsystemet i kombination med den utvecklade hydrauliken kan du optimera sopens alla inställningar och på så sätt minska både bränsleförbrukning och slitaget på huvudvalsens borstar och samtidigt uppnå bästa sopresultat, berättar Robert Eriksson, ansvarig för produktutvecklingen på Drivex AB, i ett pressmeddelande.

Enligt Drivex har alla fördelar från den tidigare frontsopen bevarats, modellenhar alltjämt tre hjul och den är också lågbyggd, något som ska gynna sikten. Vattentanken beskrivs som stor, borstkammarna ska kunna bytas enkelt.

Det nya styrsystemet Drivex MH ska göra det möjligt för föraren att styra sina övriga Drivex redskap, som vikplogar, sandspridare och gaffelställ, enligt Drivex ska det vara enkelt att, via en meny i touchdisplayen, välja och styra redskap.

Drivex noterar att till de Drivex redskap med sjupolig kontakt monteras enbart en standardadapter för övergång till 13-polig kontakt för att kunna använda redskapet tillsammans med Drivex MH och att den som har en lastmaskin med ett ExciControl MH styrsystem kan styra Drivex frontsop DXU-25 med detta. Frontsopen kan då beställas exklusive Drivex MH styrsystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078