23948sdkhjf

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

I bortåt 40 år har produkter från Wacker Neuson ingått i rentalbolaget Lambertssons produktportfölj. Leveranserna har fortgått trots att det under senare år skett en markant förändring av de krav maskinanvändarna ställer på ett uthyrningsföretag.

Så länge som jag kan minnas har vi använt oss av Wacker Neusons maskiner, till exempel vibratorplattor eller produkter för betongteknik. Under de senaste åren har vi också beslutat oss för Wacker Neusons grävmaskiner, dumprar och hjullastare, säger Lars-Göran Olsson, produktchef för rental Lambertsson Sverige.

Men kundernas önskemål har också förändrats i en helt annan riktning.

Vi ser att uthyrningsbranschen i Skandinavien i allmänhet går bra. Det finns helt klart en utveckling i riktningen mot eldrivning och byggmaskiner med uppladdningsbara batterier. Vi får allt fler förfrågningar om dessa maskiner. Det är definitivt framtiden och den är redan här, säger Fredrik Eklund, assistent till företagsledningen på Wacker Neuson Skandinavien.

Företaget har hängt med väl i kundanpassningen och hunnit en bra bit på väg i sina ambitioner att begränsa produkternas påverkan på miljön. I det fossilfria segmentet erbjuder företaget i dag tre batteristampar, tre vibratorplattor och stavvibratorsystem – allt drivet med hjälp av utbytbara och uppladdningsbara batterier som är utvecklade för hårt arbete på en byggarbetsplats. I synnerhet tycks batteristamparna attrahera marknaden.

Bland de lite större maskinerna finns en eldriven hjullastare, en band- och en hjuldriven dumper, samt från våren 2020 också en eldriven minigrävmaskin i portföljen med nollutsläppsmaskiner. Under några år har minigrävaren 803 Dual Power erbjudit dieseldrift, men också kunnat kombineras med en specialutvecklad elektrohydraulisk generator för fossilfri drift.

I princip är maskinutbudet tillräckligt brett för att klara de flesta uppgifter som behöver maskinell hjälp på en byggarbetsplats utan utsläpp och med förhållandevis små bullerstörningar. Hos tillverkaren konstateras också att värdet inte är okänt för de svenska användarna som i första hand använder de utsläppsfria bygg- och anläggningsmaskinerna på byggarbetsplatser i innerstadsområden och i bullerkänsliga miljöer som bostadsområden.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Nyhetsbrev

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Ett demensboende med extra allt

En utställning som visar upp de senaste lösningarna för demenssjukas boendemiljö – Så ser inspirationsmiljon ut på det nyinvigda Kickihemmet.

Äldre tycker till om ny teknik i vård och omsorg

Forskare undersöker nu hur äldre uppfattar användningen av ny teknik som kan ersätta vård- och omsorgspersonal i vissa moment. Till exempel uppkopplade duschrobotar och larm- och tillsynssystem.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

BASF styr om produktion till Europa

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

KraussMaffei skär ner i Tyskland

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11