23948sdkhjf

"Det här är ett perfekt Delete-projekt"

Delete ska riva generatorer, stödsystem till generatorer, motorer och motordon i kärnkraftsverken i Oskarshamn och Barsebäck.

Enligt ett pressmeddelande har Delete tecknat avtal med Uniper gällande rivning i kärnkraftverken Oskarshamn och Barsebäck.

Projektet omfattar demontering/rivning av generatorer, stödsystem till generatorer, motorer och motordon. Det ingår i första etappen av demontage/rivning av turbinhallarna, säger Johan Brobäck, i pressmeddelandet.

Läs också: Delete slutar med tungrivning – säljer verksamheten till konkurrenten

Han kommer att vara Deletes projektledare för de två uppdragen – två avtal ingår i uppgörelsen med Uniper, ett för varje kärnkraftverk.

Delete räknar med totalt ett års arbete – ett halvår per kärnkraftverk.

Det här är ett perfekt Delete-projekt som faller väl in i vår övergripande projektportfölj. Vi har den profil som krävs samt utrustning och expertis för att kunna hantera ett uppdrag av den här digniteten, säger Johan Broberg.

Delete uppger att målet är att genomföra en ansvarsfull, säker och kostnadseffektiv rivning.

Uppdraget passar oss bra då vi lägger stort fokus på säkerhet och att ta ansvar i varje projekt. Något som Uniper också trycker hårt på och står för, säger Kim Dahl vd på Delete Heavy Demolition AB, i pressmeddelandet.

Arbetet påbörjas nu i januari.

Tio års rivning väntar i Barsebäck, läs mer här om det komplexa uppdraget.

Läs också här om de komplicerade förarbetena som krävs redan innan rivningen kan dras igång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094