23948sdkhjf

Nolato koncentrerar Jaycare till en enhet

-Alla kunder kommer inte att följa med i flytten, men vi kommer att hjälpa de kunder vars produkter vi inte kommer att fortsätta tillverka i Newcastle, säger Christer Wahlquist, till Plastforum.  

Nolatos affärsområde Medical Solutions kommer under 2020 att koncentrera verksamheten inom den brittiska affärsenheten Nolato Jaycare till en enhet. Idag har företaget produktion såväl i brittiska Portsmouth som i Newcastle.

Anläggningen i Portsmouth ska avvecklas. Planen är att detta ska vara genomfört som senast i december 2020. 

I ett pressmeddelande skriver företaget att en betydande del av kundbasen kommer att omlokaliseras till Nolatos produktionsanläggning i Newcastle, exakt hur stor del det rör sig om kan Christer Wahlquist, vd och koncernchef för Nolato AB, inte uttala sig om. 

-Allt kommer inte att följa med till Newcastle. Vi kommer att hjälpa de kunder vars produkter vi inte kommer att fortsätta tillverka i Newcastle. Men vi har inte alla svaren idag, säger Christer Wahlquist, till Plastforum.  

Vid produktionsanläggningen i Portsmouth producerar företaget främst standardiserade läkemedelsförpackningar med relativt lågt förädlingsvärde. Anläggningen i Newcastle är modernare och de investeringar som genomförts där är gjorda med fokus på mer komplexa moment där man successivt ökat produktionskapaciteten bland annat genom nya renrum. 

Genom att flytta produktionen till en och samma enhet menar Wahlquist att företaget får vi ett mer enhetligt erbjudande inom hela affärsområdet, samtidigt som det ser en rad synergier som leder till en ökad effektivitet och intjäning över tid inom Jaycare 

Kostnaden för avvecklingen beräknas uppgå till cirka 35 miljoner kronor.  

Produktionsanläggningen i Portsmouth omsätter cirka 140 miljoner kronor och sysselsätter 115 personer. Företaget ingår i koncernens affärsområde Medical Solutions. Vid företaget produceras produkter inom medtech och pharma  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109