23948sdkhjf

Telematik i Volvos kompaktmaskiner

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Volvo CE inför nu telematiksystemet Caretrack, inklusive ett treårigt grundabonnemang, som standard i kompaktgrävare från fem ton och uppåt samt i alla kompakta hjullastarmodeller i bland annat Europa. Ökad produktivitet och lönsamhet för användaren utlovas.

Med hjälp av telematiksystemet får användarna bland annat tillgång till funktioner för kartläggning och spårning, dagliga timmar och serviceöversikt. För vissa modeller erbjuds även mer avancerade driftdata, till exempel bränsleförbrukning och användningsgrad.

Tryggheten i att maskinerna är uppkopplade oavsett storlek gör att maskinägandet blir enklare och därmed mer lönsamt. Att våra kunder får bättre möjligheter att se hur maskinen presterar och deras behov av service via Caretrack ger förutsättningar för kostnadssänkningar, säger Martin Nyrén, produktägare servicemarknad hos Swecon.

I takt med att populationen av kompaktmaskiner anslutna till Caretrack växer räknar Volvo CE med att kunna bredda sitt utbud av tjänster specifikt för maskintypen.

Vi lever i en uppkopplad värld och det har aldrig funnits en bättre tid att göra verklig skillnad med hjälp av data. Genom att koppla upp maskiner – oavsett om de är kompakta eller inte – kan vi hjälpa kunderna att förbättra effektiviteten, drifttiden och lönsamheten i deras verksamheter, säger Ivona Baldyga, chef för produktivitets- och effektivitetstjänster i Volvo CE:s försäljningsregion EMEA.

Kompaktmaskinerna har en intressant målgrupp bland rentalföretagen och de förbättrade möjligheterna till uppkoppling kan tillföra värdefull information om exempelvis drifttid, total ägandekostnad och säkerhet, inte minst till företag med stora maskinflottor.

Att företagets ambitioner uppskattas av uthyrningsföretagen framgår bland annat av att Volvo CE förra året tilldelades ERA Technical Committee Award i Madrid för sitt kontinuerliga engagemang att tillgodose den europeiska uthyrningsbranschens behov och önskemål.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.453