23948sdkhjf

Telematik i Volvos kompaktmaskiner

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Volvo CE inför nu telematiksystemet Caretrack, inklusive ett treårigt grundabonnemang, som standard i kompaktgrävare från fem ton och uppåt samt i alla kompakta hjullastarmodeller i bland annat Europa. Ökad produktivitet och lönsamhet för användaren utlovas.

Med hjälp av telematiksystemet får användarna bland annat tillgång till funktioner för kartläggning och spårning, dagliga timmar och serviceöversikt. För vissa modeller erbjuds även mer avancerade driftdata, till exempel bränsleförbrukning och användningsgrad.

Tryggheten i att maskinerna är uppkopplade oavsett storlek gör att maskinägandet blir enklare och därmed mer lönsamt. Att våra kunder får bättre möjligheter att se hur maskinen presterar och deras behov av service via Caretrack ger förutsättningar för kostnadssänkningar, säger Martin Nyrén, produktägare servicemarknad hos Swecon.

I takt med att populationen av kompaktmaskiner anslutna till Caretrack växer räknar Volvo CE med att kunna bredda sitt utbud av tjänster specifikt för maskintypen.

Vi lever i en uppkopplad värld och det har aldrig funnits en bättre tid att göra verklig skillnad med hjälp av data. Genom att koppla upp maskiner – oavsett om de är kompakta eller inte – kan vi hjälpa kunderna att förbättra effektiviteten, drifttiden och lönsamheten i deras verksamheter, säger Ivona Baldyga, chef för produktivitets- och effektivitetstjänster i Volvo CE:s försäljningsregion EMEA.

Kompaktmaskinerna har en intressant målgrupp bland rentalföretagen och de förbättrade möjligheterna till uppkoppling kan tillföra värdefull information om exempelvis drifttid, total ägandekostnad och säkerhet, inte minst till företag med stora maskinflottor.

Att företagets ambitioner uppskattas av uthyrningsföretagen framgår bland annat av att Volvo CE förra året tilldelades ERA Technical Committee Award i Madrid för sitt kontinuerliga engagemang att tillgodose den europeiska uthyrningsbranschens behov och önskemål.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125