23948sdkhjf

Uber svarar på kritik - med ny säkerhetsteknik

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Uppstickaren Uber har fått mycket kritik för brister i säkerheten, bland annat när det gäller förarnas status. Kritiken kommer framför allt från den etablerade taxibranschen. Nu svarar Uber på kritiken genom att införa en helt ny teknik.

Under december förra året lanserade Uber en ny säkerhetsfunktion i förar- och leverantörsversionerna av appen – Real Time ID Check. Funktionen innebär att förare och leveranspartners ombeds att stanna och ta en bild på sig själva vid slumpmässigt valda tillfällen, för att säkerställa att ingen obehörig har tillgång till och använder deras konton. 

Den nya ansiktsverifieringsfunktionen går ut på att förare och leveranspartners som använder någon av Ubers appar ombes stanna till och ta en bild på sig själva. Detta kan ske när som helst, som till exempel i samband med inloggning på appen eller mellan resor och leveranser. Om bilden inte matchar användarens profilbild eller om kontrollen inte genomförs, så kan kontot ifråga komma att stängas ner.

–  Real Time ID Check är en viktig säkerhetsfunktion som är ytterligare ett exempel på hur teknologi kan förbättra säkerhet. Med funktionen vill vi motverka bedrägeri och att användare lånar varandras konton, och på så sätt se till att Uber är en säker plattform för alla där alla användare faktiskt är vilka de utger sig för att vara, säger Jamie Heywood, Ubers Europachef.

För att skydda alla användares integritet kommer förare och leveranspartners kunna välja mellan en automatisk kontroll med hjälp av biometrisk teknologi eller en manuell kontroll som genomförs av en medarbetare på Uber. Om en användare som har beställt en resa eller en matleverans misstänker att en förare eller leverantör inte är vem de utger sig för att vara så kommer en uppmaning om ansiktsmatchning skickas ut automatiskt. 

Real Time ID Check är en i raden av flera säkerhetsfunktioner som Uber lanserat i Sverige den senaste tiden. Andra nya säkerhetsfunktioner inkluderar deaktivering av resenärer som konstant får låga betyg och negativ feedback från förare, Ride Check som genom pushnotiser stämmer av att allt är i sin ordning om resan skulle få ett oväntat stopp och Bike Lane Alert som uppmärksammar resenärer på cykelbanor i samband med att de ska kliva ur bilen. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109