23948sdkhjf

Infranord varslar och omorganiserar

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

51 personer varslas av Infranord som hoppas att den personalminskningen tillsammans med bland annat ökad extern uthyrning av järnvägsmaskiner och förstärkt koncernledning ska förbättra lönsamheten i företaget.

Under de första nio månaderna av 2019 redovisade Infranord ett negativt rörelseresultat på tolv miljoner kronor. Den bristande lönsamheten anges som skäl till att företaget ett par veckor före jul varslade 51 personer, med förhandlingar om övertalighet inplanerade under januari månad. Dessutom har förhandlingar inletts om en organisationsförändring som förhoppningsvis ska leda till ökad effektivitet och säkerställa bolagets långsiktiga lönsamhet.

En central förändring är att företagets avdelning för produktionsstöd renodlas till en resultatenhet benämnd Infranord maskin. I fortsättningen ska enheten tillhandahålla bemannade och obemannade järnvägsmaskiner till företagets egna projekt samtidigt som målet är att i ökad omfattning även arbeta med externa parter. Produktionsstöds nuvarande chef Anders Nygårds blir chef för den nya enheten där även den nuvarande regionchefen för södra Sverige, Ulf Ragnarsson, får en central roll.

Jag ser den nybildade enheten Infranord maskin som en intressant utveckling av Infranords affär. Vidare stärker förändringarna i sin helhet bolagets affärsdrivande enheter samtidigt som omkostnaderna sänks, säger Infranords vd Henrik Löfgren.

Ytterligare en förändring är att avdelningarna HR och säkerhet bildar en ny sammanslagen funktion, Personal och säkerhet, ledd av Pierre Makdessi.

Därutöver kompletteras koncernledningen med Madeleine Segerqvist som chef för verksamhetsutveckling och Mansour Ahadi som regionchef syd. Madeleine Segerqvist som rekryterats internt verkar i dag som projektchef medan Mansour Ahadi arbetar på NCC som chef för verksamhetsutveckling och har lång erfarenhet från chefsbefattningar på NCC och Svevia.

Förändringarna träder i kraft 1 mars.

Mer om: Infranord
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125