23948sdkhjf

Infranord varslar och omorganiserar

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

51 personer varslas av Infranord som hoppas att den personalminskningen tillsammans med bland annat ökad extern uthyrning av järnvägsmaskiner och förstärkt koncernledning ska förbättra lönsamheten i företaget.

Under de första nio månaderna av 2019 redovisade Infranord ett negativt rörelseresultat på tolv miljoner kronor. Den bristande lönsamheten anges som skäl till att företaget ett par veckor före jul varslade 51 personer, med förhandlingar om övertalighet inplanerade under januari månad. Dessutom har förhandlingar inletts om en organisationsförändring som förhoppningsvis ska leda till ökad effektivitet och säkerställa bolagets långsiktiga lönsamhet.

En central förändring är att företagets avdelning för produktionsstöd renodlas till en resultatenhet benämnd Infranord maskin. I fortsättningen ska enheten tillhandahålla bemannade och obemannade järnvägsmaskiner till företagets egna projekt samtidigt som målet är att i ökad omfattning även arbeta med externa parter. Produktionsstöds nuvarande chef Anders Nygårds blir chef för den nya enheten där även den nuvarande regionchefen för södra Sverige, Ulf Ragnarsson, får en central roll.

Jag ser den nybildade enheten Infranord maskin som en intressant utveckling av Infranords affär. Vidare stärker förändringarna i sin helhet bolagets affärsdrivande enheter samtidigt som omkostnaderna sänks, säger Infranords vd Henrik Löfgren.

Ytterligare en förändring är att avdelningarna HR och säkerhet bildar en ny sammanslagen funktion, Personal och säkerhet, ledd av Pierre Makdessi.

Därutöver kompletteras koncernledningen med Madeleine Segerqvist som chef för verksamhetsutveckling och Mansour Ahadi som regionchef syd. Madeleine Segerqvist som rekryterats internt verkar i dag som projektchef medan Mansour Ahadi arbetar på NCC som chef för verksamhetsutveckling och har lång erfarenhet från chefsbefattningar på NCC och Svevia.

Förändringarna träder i kraft 1 mars.

Mer om: Infranord
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109