23948sdkhjf

KUKA öppnar i Danmark

Efterfrågan på KUKA:s robotar växer stadigt i Danmark och som en följd av det öppnades nyligen det första danska kontoret och i början av 2020 startar ett utbildningscenter för robotprogrammering.

Satsningen på den danska marknaden innebär bland annat att det kommer att upprättas ett KUKA-college som ska fungera som ett utbildningscenter för robotprogrammering.

– Det har vi tidigare bara kunnat erbjuda på vårt nordiska huvudkontor i Göteborg och på vårt finska kontor i Åbo, men nu är efterfrågan så stor att vi öppnar ett KUKA-college även i Danmark, säger Jonas Glimdén, vd på KUKA Nordic.

Det nya kontoret är centralt placerat i Hårup, mitt på Jylland och nära där många av de danska industriföretagen är lokaliserade, bland annat KUKA:s kunder Grundfos och Lego. Förutom utbildning i robotprogrammering kommer kundernas robotar, i vissa fall, att konfigureras och förberedas för installation i de nya lokalerna, vilket innebär att installationstiden hos kunderna kan minskas.

– Den ökade robotförsäljningen gör det möjligt för oss att finnas på plats och erbjuda hela vårt tjänsteutbud på den danska marknaden, vilket vi hoppas att kunderna kommer att uppskatta, säger Jonas Glimdén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078