23948sdkhjf

Ståltillverkaren förlorar 250 miljoner

Strejkerna i Finland som organiserats av ett antal fackföreningar i samband med förhandlingar om nya kollektivavtal, bedöms påverka SSAB Europes resultat för det fjärde kvartalet negativt med cirka 250 miljoner kronor.

Vi har tidigare rapporterat hur strejken i Finland påverkat svenska bolag. Nu kommer ytterligare ett företag som drabbats ekonomiskt nämligen SSAB.

Läs också: Brittiska stålarbetare rädda – kan svenskarna vara lugna?

Strejken som organiserades i Brahestad och Tavastehus av Industrifacket, fackförbundet Pro, och De Högre Tjänstemännen YTN, inleddes 9 december och avslutades den 11 december 2019. Finska elektrikerförbundets strejk i Brahestad och Tavastehus fortsätter och det är enligt bolaget risk för ytterligare konfliktåtgärder.

SSAB Europes verksamhet har också påverkats negativt av att vissa fackförbund bland annat infört förbud mot övertidsarbete. Den ena av masugnarna vid Brahestad stålverk stängdes temporärt i slutet av november, vilket var en vecka tidigare än planerat på grund av elektrikerstrejken, och den kommer att vara stängd till årsskiftet.

Strejkerna och övriga konfliktåtgärder har påverkat SSAB Europes produktion och leveranser, och bedömningen är att SSAB Europes resultat för det fjärde kvartalet 2019 kommer att påverkas negativt med cirka 250 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125