23948sdkhjf

Svenska Maskinmässan varvar upp

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Svenska Maskinmässan 2020 ska bli årets stora maskinhändelse lovar arrangörerna och lockar med stora utställningsytor, ett tre gånger så stort demoområde och mängder av maskinnyheter.

Julen står för dörren, men samtidigt som vi andra fokuserar på klappar och glögg är arrangörerna för nästa års största svenska maskinmässa i full gång med planeringen.

Svenska Maskinmässan arrangeras i början av juni 2020 och enligt de mässansvariga är förutsättningarna för en riktigt bra mässa mer än goda – på Solvalla ska det finnas drygt 50 000 kvadratmeter att ställa ut på och mer än 800 kommande maskinnyheter.

Läs också: Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

– Mässan har en kvalitetsstämpel i branschen, denna ska vi förvalta och självklart utveckla vidare. En av förutsättningarna för att lyckas med detta är ett nära samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationerna i bygg- och anläggningsbranschen, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig.

Maskinentreprenörernas vd Hampe Mobärg gläds åt att hela branschen återigen kan samlas på Solvalla, han betraktar mässan som en viktig mötesplats.

Förutom att titta på alla produktnyheter är det viktigt att vi tar tillfället i akt och diskuterar branschens stora framtida utmaningar; Hur gör vi vår bransch attraktiv för nästa generation? Det är en rejäl utmaning eftersom söktrycket till våra utbildningar gått konstant nedåt under tio års tid!

Maskinleverantörernas ordförande Christer Söderberg ser också fram emot det som beskrivs som 2020 års stora maskinhändelse.

Läs också: Han ropade hem svarta grävaren

– Det upplägg på mässa som vi tillsammans skapat på Solvalla har hållit en hög nivå på innehåll och kvalitet. Det är viktigt att samla branschen och skapa förutsättningarna för gemensam diskussion och förståelse för vad som är våra framtida utmaningar. Vi har kompetens och resurs som en stor utmaning redan i dag och hur kommer det förändras med den nya teknik vi ser framför oss.

En fråga som kommit upp sedan sist är den om antalet demomaskiner på mässan och enligt Gabriel Börjesson är det mer än lugnt på den fronten.

Demoområdet kommer att vara tre gånger så stort som på föregående mässa, dessutom kommer många utställare ha demonstrationer i sina montrar. Jag utlovar att alla maskinälskare kan känna sig lugna, mässan kommer motsvara de högt ställda förväntningarna och lite därtill.

Fakta Svenska Maskinmässan

  • När: 4-6 juni 2020

  • Var: Solvalla, Stockholm

  • Utställare: medlemmarna i branschorganisationen MaskinLeverantörerna.

  • Arrangör: MaskinLeverantörerna i samarbete med eventbolaget At Event Sweden AB, i samråd med Maskinentreprenörerna.


Källa: Svenska Maskinmässan

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Case lyfter begagnat till ny nivå

På förra årets Bauma lanserade Case sin version av certifierade begagnade maskiner. Nu har den första maskinen i satsningen registrerats. Först ut blev en 2050M bandschaktare hemmahörande hos brittiska LDH Plant.

Lättviktigt men jätteviktigt

Låg vikt, enkel hantering och hållbart är argument som Honeywell använder när företaget nu lanserar en ny generation räckesnät i stål från Combisafe.

OxyCheck rullas ut i USA

Ecolean i topp inom hållbarhet

Hittat - mineraler för 1000 miljarder

Hjullastare bekämpar nordnorsk snö

Nyhetsbrev

Nytt förpackningsföretag på svenska marknaden

Nya finansieringsformer för kollektivtrafiken

Lina Olsson, Malmö universitet, arbetar med forskning om exploateringsbaserad finansiering av ny kollektivtrafik – hon presenterar ett nyligen avslutat forskningsprojekt på Kollektivtrafikdagen 13 maj.

Plus

Labelexpo: Många nyheter hos Gallus

MRF pausar EU-samarbetet med Cecra

Från årsskiftet har Motorbranschens Riksförbund, MRF, valt att pausa arbetet med EU-förbundet Cecra och enbart jobba med AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers). De fokuserar fortfarande på tillgången till fordonsdata, som Motormagasinet berättat om tidigare, men nu på ett lite annorlunda sätt.

Almi Invest miljoninvesterar i cancerdiagnostikbolag

Almi Invest investerar i cancerdiagnostik-bolaget Celluminova som kan öka överlevnadsgraden vid hjärnkirurgi.

Välkända varumärken toppar stöldlistan

Volvo dominerar stort bland de entreprenadmaskiner som efterlysts under 2019 i Sverige, enligt den statistik som just presenterats av Larmtjänst. Närmast därefter följer Avant och Caterpillar.

Andreas grymma grävare

Andreas Karlssons svarta hjulgrävare lyser upp i vintermörkret – han har låtit kreativiteten flöda och blandar friskt sånt som är smart med sånt som är roligt. – Alltid retar det nån!

Sökes: Reporter med digital inriktning

Reportern ska ingå i teamet som producerar Life Science Sweden, MedTech Magazine och Hjälpmedel.

Mer snurr i nya Dynapacvälten

Klimatsmarta matformar för mikron

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

Husqvarna väljer Åkerströms radiostyrning

Det blir Åkerströms som får leverera radiostyrningen till Husqvarnas nya mellanstora tvåvalsvält LP9505 som nu lanseras globalt. I första skedet rör det sig om en order värd cirka 1,5 miljoner kronor.

Sidel väljer XMReality

Frukt & Grönt i papperspåse

Burktappare Årets Ölutvecklare

Härligt, härligt – men farligt, farligt

Månader av planering innebar att varje kvart var noggrant inrutad – och så strular ett redskap. En defekt hammare fick pulsen att rusa innan förarna lyssnade sig fram till lösningen.

Bergbyggarna får mycket att göra

Eleda shoppar vidare

Eleda Group växer vidare genom att förvärva samtliga aktier i Annebergs Bygg & Anläggning, som utför anläggningsarbeten i Hallands- och Göteborgsregionen.

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Folkhälsa får eget radioprogram

Rekord på spåren

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126