23948sdkhjf

Matpapper med växtbaserad fettbarriär

Förpackningar för feta livsmedel behöver en ytbehandling som vanligtvis innehåller små mängder högflourerade kemikalier, så kallade PFAS. Nu lanserar BillerudKorsnäs Repel Pure – ett papper där den fettavvisande barriären är växtbaserad och därmed helt och hållet biologisk.

– Vi ser idag en ökad efterfrågan internationellt på alternativ till PFAS-behandlade produkter. Efter att ha arbetat länge med att hitta ett hållbart alternativ till ytbehandling med högflourerade ämnen är vi idag mycket stolta över att kunna presentera pappret Repel Pure med en biobaserad barriär, säger Helene Biström, chef för division Paper på BillerudKorsnäs.

Den biobaserade barriären på papper av förstklassig nyfiber gör Repel Pure till en fettålig livsmedelsförpackning som också är miljövänlig. Repel Pure är förnybart och biologiskt nedbrytbart tack vare att barriären är växtbaserad.

Repel Pure är ett av resultaten av den miljardinvestering i ny teknik som BillerudKorsnäs gjorde förra året i produktionsanläggningen i Skärblacka.

– Det är mycket glädjande att kunna lansera papper som på allvar utmanar konventionella förpackningslösningar ur ett hållbarhetsperspektiv. Samtidigt kan vi möta kundernas krav på flexibla förpackningsmaterial på en helt ny nivå, säger Helene Biström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109