23948sdkhjf

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Radioprofilen Kalle Lind invigde Skånetrafikens nya biljettautomater med blipp-funktion – han har tidigare sågat de gamla biljettautomaterna som otroligt korkade.

Författaren, radioprofilen och poddaren Kalle Lind fick 13 december äran att inviga Skånetrafikens nya biljettautomater. Och ingen annan förtjänar väl bättre det hedersuppdraget än just Kalle Lind.

Han har redan visat ett starkt intresse för Skånetrafikens biljettautomater. Något som resulterade i den vällästa krönikan ”25 steg till köp av tågbiljett”. Visst klarade han av att lösa sin biljett redan då – år 2015 – men inte utan svårigheter. Men idag var det andra tongångar från Kalle Lind.

– Jag kom med mina mest kritiska ögon, men hittade faktiskt inga svagheter i den nya automaten. Tvärtom kändes den bra att leta och köpa biljetter i, säger Kalle Lind.

– Vi är glada över att ha invigt den första av fler än 200 moderna och enklare biljettautomater som nu rullas ut över Skåne på alla tågstationer samt på utvalda stationer i Danmark. I automaterna kan du köpa din resa med ditt betalkort eller med Skånetrafikens nya reskort, säger Camilla Bunke, försäljningschef Skånetrafiken. Hon fortsäter:

– Till att börja med går det bra att köpa biljetter inom Skåne. Inom kort även till Danmark och till de angränsande länen norr om Skåne. I en övergångsperiod har vi både de gamla och de nya biljettautomaterna i gång så att alla alltid kan köpa en biljett.

14 december är sista dagen att resa med Jojo reskassa-kort. Dagen efter – söndagen 15 december – gäller de pengarna inte längre som biljett. Det är dock ingen brådska att omvandla de pengar resenärerna har på ditt Jojo-kort till så kallade värdekoder. Detta går att göra under hela tio år framåt. Alla de som laddat en 30-dagars-biljett på sitt Jojo-kort kan givetvis resa upp den biljetten fram till och med den siste januari.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Tysk plast- och gummimaskinindustri störtdyker

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Nya ägare för tunga lyft

Nolato gör viktigt förvärv

Nyhetsbrev

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Nolato gör förvärv inom medicinteknik

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

Ny hos Eneroth

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095