23948sdkhjf

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Radioprofilen Kalle Lind invigde Skånetrafikens nya biljettautomater med blipp-funktion – han har tidigare sågat de gamla biljettautomaterna som otroligt korkade.

Författaren, radioprofilen och poddaren Kalle Lind fick 13 december äran att inviga Skånetrafikens nya biljettautomater. Och ingen annan förtjänar väl bättre det hedersuppdraget än just Kalle Lind.

Han har redan visat ett starkt intresse för Skånetrafikens biljettautomater. Något som resulterade i den vällästa krönikan ”25 steg till köp av tågbiljett”. Visst klarade han av att lösa sin biljett redan då – år 2015 – men inte utan svårigheter. Men idag var det andra tongångar från Kalle Lind.

– Jag kom med mina mest kritiska ögon, men hittade faktiskt inga svagheter i den nya automaten. Tvärtom kändes den bra att leta och köpa biljetter i, säger Kalle Lind.

– Vi är glada över att ha invigt den första av fler än 200 moderna och enklare biljettautomater som nu rullas ut över Skåne på alla tågstationer samt på utvalda stationer i Danmark. I automaterna kan du köpa din resa med ditt betalkort eller med Skånetrafikens nya reskort, säger Camilla Bunke, försäljningschef Skånetrafiken. Hon fortsäter:

– Till att börja med går det bra att köpa biljetter inom Skåne. Inom kort även till Danmark och till de angränsande länen norr om Skåne. I en övergångsperiod har vi både de gamla och de nya biljettautomaterna i gång så att alla alltid kan köpa en biljett.

14 december är sista dagen att resa med Jojo reskassa-kort. Dagen efter – söndagen 15 december – gäller de pengarna inte längre som biljett. Det är dock ingen brådska att omvandla de pengar resenärerna har på ditt Jojo-kort till så kallade värdekoder. Detta går att göra under hela tio år framåt. Alla de som laddat en 30-dagars-biljett på sitt Jojo-kort kan givetvis resa upp den biljetten fram till och med den siste januari.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Nyhetsbrev

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Kompetensförsörjning på Busstorget

Mycket rabalder efter Skånes Jojo-stopp

15 december sa Skånetrafiken hejdå till Jojo och införde nytt biljettsystem – det blev ramaskri och nu svarar de ansvariga på kritiken.

Wallenskog på Kollektivtrafikdagen

SKR:s Annika Wallenskog greppar regionernas och kommunernas allt sämre ekonomi på Kollektivtrafikdagen 2020 – konferensen genomförs 13 maj i Solna.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Sluten cirkel på PACK@lunch

Stockholm på väg mot nytt kryssningsrekord

Allt fler och allt större kryssningsfartyg angör Stockholms hamnar - mycket pekar på att 2020 kan gå till historien men då krävs också att turistbussarna släpps fram.

Nestlé i storsatsning för återvunnen plast

​Nestlé storsatsar för att möjliggöra ökad användning av återvunnen plast till livsmedelsförpackningar.

Kina fasar ut engångsprodukter av plast

Kvicksilver har upptäckts i hudkrämer

Efter att miljöinspektörer i Malmö vid kontroll i butik hittat hudkrämer som innehåller kvicksilver varnar Läkemedelsverket konsumenter från att köpa krämerna. Krämerna används för att bleka huden.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

EU diskuterar totalförbud av plastförpackningar

Brytningen får klartecken - vd mycket nöjd

Gaia lanserar nytt förpackningsmaterial

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141