23948sdkhjf

LE34 byter Sverige-chef

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Mickael Holgersson ska som ny vd för mätkonsultföretaget LE34:s svenska verksamhet säkra tillväxten i Sverige med ambitionen att anställa 50 nya medarbetare inom fem år.

Mickael Holgersson är 47 år och har som ingenjör arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen under hela sin yrkeskarriär. Som dykare och konsult har han arbetat med inspektion och kontroll av konstruktioner under vatten samt havsmätning. Som infrastrukturchef på Ystad Hamn ansvarade han bland annat för hamnens expansion med två nya färjelägen.

Våren 2018 tillträdde han som affärsområdeschef för den svenska verksamheten i danska LE34, verksamt inom lantmäteri och markanvändning med stora ambitioner att växa i Sverige. Nu tar han klivet upp på vd-stolen efter Per Nord som går i pension.

– Under de kommande åren ska vi expandera verksamheten kraftigt i Sverige och det finns ingen tvekan om att Mickael är rätt person för uppgiften. Han har redan visat sitt värde i samband med utvecklingen av LE34 i Sverige, säger koncernens vd Kenneth Norre.

Målsättningen är att anställa ungefär 50 nya medarbetare inom fem år – primärt för att möta utvecklingen kring Stockholm, Göteborg och Malmö. Sedan 2014 har företaget haft sitt svenska centrum i Malmö, i våras öppnades ytterligare ett kontor i Kungsbacka och just nu filas på en filial i Stockholmsområdet. Läs mer här.

Vi arbetar med en organisk tillväxtplan och har utsett nyckelpersoner från byggbranschen i Malmö och Göteborg som ser till att vi blir en del av de många stora byggprojekten i de två regionerna. Samtidigt står vi tekniskt i det främsta ledet och detta är något ska både ge oss uppdrag och göra oss attraktiva som arbetsgivare, säger Mickael Holgersson som räknar med att företaget med start 2020 ska medverka i många stora infrastrukturprojekt.

Vi ska fortsätta med vår expansion runt Malmö, Göteborg och senare kring Mellansveriges östkust. Där är vi redan igång med att leta upp rätt nyckelpersoner som kan driva tillväxten framåt, säger Mickael Holgersson.

Mer om: LE34 | Mätkonsulter
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Nyhetsbrev

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Kompetensförsörjning på Busstorget

Mycket rabalder efter Skånes Jojo-stopp

15 december sa Skånetrafiken hejdå till Jojo och införde nytt biljettsystem – det blev ramaskri och nu svarar de ansvariga på kritiken.

Wallenskog på Kollektivtrafikdagen

SKR:s Annika Wallenskog greppar regionernas och kommunernas allt sämre ekonomi på Kollektivtrafikdagen 2020 – konferensen genomförs 13 maj i Solna.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Sluten cirkel på PACK@lunch

Stockholm på väg mot nytt kryssningsrekord

Allt fler och allt större kryssningsfartyg angör Stockholms hamnar - mycket pekar på att 2020 kan gå till historien men då krävs också att turistbussarna släpps fram.

Nestlé i storsatsning för återvunnen plast

​Nestlé storsatsar för att möjliggöra ökad användning av återvunnen plast till livsmedelsförpackningar.

Kina fasar ut engångsprodukter av plast

Kvicksilver har upptäckts i hudkrämer

Efter att miljöinspektörer i Malmö vid kontroll i butik hittat hudkrämer som innehåller kvicksilver varnar Läkemedelsverket konsumenter från att köpa krämerna. Krämerna används för att bleka huden.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

EU diskuterar totalförbud av plastförpackningar

Brytningen får klartecken - vd mycket nöjd

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125