23948sdkhjf

LE34 byter Sverige-chef

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Mickael Holgersson ska som ny vd för mätkonsultföretaget LE34:s svenska verksamhet säkra tillväxten i Sverige med ambitionen att anställa 50 nya medarbetare inom fem år.

Mickael Holgersson är 47 år och har som ingenjör arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen under hela sin yrkeskarriär. Som dykare och konsult har han arbetat med inspektion och kontroll av konstruktioner under vatten samt havsmätning. Som infrastrukturchef på Ystad Hamn ansvarade han bland annat för hamnens expansion med två nya färjelägen.

Våren 2018 tillträdde han som affärsområdeschef för den svenska verksamheten i danska LE34, verksamt inom lantmäteri och markanvändning med stora ambitioner att växa i Sverige. Nu tar han klivet upp på vd-stolen efter Per Nord som går i pension.

– Under de kommande åren ska vi expandera verksamheten kraftigt i Sverige och det finns ingen tvekan om att Mickael är rätt person för uppgiften. Han har redan visat sitt värde i samband med utvecklingen av LE34 i Sverige, säger koncernens vd Kenneth Norre.

Målsättningen är att anställa ungefär 50 nya medarbetare inom fem år – primärt för att möta utvecklingen kring Stockholm, Göteborg och Malmö. Sedan 2014 har företaget haft sitt svenska centrum i Malmö, i våras öppnades ytterligare ett kontor i Kungsbacka och just nu filas på en filial i Stockholmsområdet. Läs mer här.

Vi arbetar med en organisk tillväxtplan och har utsett nyckelpersoner från byggbranschen i Malmö och Göteborg som ser till att vi blir en del av de många stora byggprojekten i de två regionerna. Samtidigt står vi tekniskt i det främsta ledet och detta är något ska både ge oss uppdrag och göra oss attraktiva som arbetsgivare, säger Mickael Holgersson som räknar med att företaget med start 2020 ska medverka i många stora infrastrukturprojekt.

Vi ska fortsätta med vår expansion runt Malmö, Göteborg och senare kring Mellansveriges östkust. Där är vi redan igång med att leta upp rätt nyckelpersoner som kan driva tillväxten framåt, säger Mickael Holgersson.

Läs mer om: LE34 | Mätkonsulter
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Tysk plast- och gummimaskinindustri störtdyker

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Nya ägare för tunga lyft

Nolato gör viktigt förvärv

Nyhetsbrev

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Nolato gör förvärv inom medicinteknik

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

Ny hos Eneroth

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094