23948sdkhjf

Hon tar över i Mistra

Anna Jöborn, avdelningschef på Havs- och vattenmyndigheten, tar till sommaren över som vd för Mistra, stiftelsen för miljöstrategisk forskning. Hon ersätter Åke Iverfeldt som lämnar uppdraget vid årsskiftet.

Anna är en mycket god ledare med bred erfarenhet av olika miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi vill också tacka Åke Iverfeldt för sex mycket framgångsrika år där Mistras roll har utökats och betydelse förstärkts. Vi i styrelsen ser fram emot att följa och stödja Mistras vidare utveckling med Anna som vd och Mistra som en central aktör inom svensk miljöforskning, säger Johan Söderström, styrelseordförande.

Anna Jöborn har genom åren byggt upp en bred erfarenhet inom ett flertal discipliner. Hon är chef, moderator och föreläsare och har lett verksamheter samt forsknings- och utvecklingsprojekt såväl i Sverige som internationellt. Hon är byggnadsingenjör, har läst konst- och arkitekturhistoria samt u-landskunskap på Sida och är dessutom fil dr i mikrobiologi.

Efter avslutade universitetsstudier har hon främst arbetat med miljöfrågor och hållbar utveckling inom både privat och offentlig sektor med speciellt intresse för processledning och kreativa mötesmetoder. Bland meriterna nämns vana vid att leda komplexa processer där olika kompetenser, sektorer och kulturer förväntas samverka för att nå gemensamma mål som att ta fram nya produkter eller utveckla ny kunskap. Hon sitter även med i planeringsgruppen inför lanseringen av FN:s havsforskningsdekad för hållbar utveckling.

Linda Bell, programansvarig på Mistra, har utsetts till tillförordnad vd fram till att Anna Jöborn tillträder sin tjänst till sommaren 2020.

Mistra, är en oberoende forskningsfinansiär som årligen investerar cirka 200 miljoner kronor i olika forskningssatsningar där samarbeten sker mellan vetenskapliga discipliner, liksom mellan forskning och företag, myndigheter och andra aktörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438