23948sdkhjf

Säkerheten i sista rummet

Det är si och så med säkerhetstänket på svenska hantverkares arbetsplatser, det hävdar Bosch som låtit göra en undersökning.

Enligt en undersökning som verktygstillverkaren Bosch låtit göra anser 23 procent av de tillfrågade svenska hantverkarna att de inte får tillräcklig säkerhetsutbildning på sin arbetsplats.

Drygt 70 procent säger att de sällan eller aldrig genomgår några säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen och 40 procent uppger att de inte lägger någon tid alls på att följa korrekta hälso- och säkerhetsåtgärder på arbetsplatsen.

Det sistnämnda, påpekar Bosch, är en ökning med nästan 100 procent jämfört med den undersökning som genomfördes i fjol och företaget anser att detta tyder på en oroväckande utveckling.

– Att säkerhetskraven inte efterföljs är troligen en följd av den bristande säkerhetsutbildningen på arbetsplatsen, något som är mycket bekymmersamt. För oss är det oerhört viktigt att mer tid och engagemang läggs på att skapa säkrare arbetsförhållanden för professionella hantverkare, säger Henk Becker, vd för Robert Bosch Power Tools GmbH, i ett pressmeddelande.


Undersökningen utfördes av YouGov på uppdrag av Bosch, syftet uppges vara att se på hälsa och säkerhet på arbetsplatsen bland svenska hantverkare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094