23948sdkhjf

Sulapac i partnerskap med Quadpack

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

Sulapac väljer Quadpack, marknadsledande tillverkare av kosmetikförpackningar som sin "Preferred Global Cosmetics Packaging Partner". Partnerskapet innebär att Quadpack får förtursrätt till Sulapacs innovativa och nyskapande hållbara och formbara fiberbaserade material för kosmetikaförpackningar på världsbasis.

Sulapac har utvecklat ett material med samma namn som är biobaserat, fri från mikroplaster och kan formsprutas till burkar, lock, behållare och andra hårda förpackningar. Tillsammans med Quadpacks breda och inarbetade sortiment och långa produktionserfarenhet av just formsprutade förpackningar förutspår företagen att partnerskapet kommer att bli en "game changer" i att hjälpa varumärkesägare transformera från plastbaserade förpackningar till biobaserade hållbara materialalternativ.

Som ett resultat av partnerskapet lanserar Quadpack den nya Sulapac Nordic Collection våren 2020, som innehåller 15 ml, 30 ml och 50 ml burkar. Nya förpackningstyper förväntas också introduceras snart för att komplettera portföljen.

– Vi har fått tusentals förfrågningar från kosmetikkunder över hela världen om vår Nordic Collection och den sålde slut redan i augusti 2019. Samarbetet med Quadpack, en av de tio främsta europeiska leverantörerna av kosmetikförpackningar, säkerställer att vi mer effektivt nu kan betjäna en bredare kundbas, säger Sulapacs försäljningschef Ami Rubinstein.

Sulapac-materialet är biologiskt återvinningsbart och framställs främst av förnybara råvaror. Med sin patenterade materialinnovation som kombinerar premium look och känsla med hållbarhet har Sulapac vunnit många priser i skönhetsindustrin.

Att bli Sulapacs prioriterade partner för kosmetika är ytterligare ett steg i Quadpacks hållbara produktutvecklingsstrategi, menar Jeremy Garrard, chef för design och avancerad teknik och medgrundare av Quadpack.

– Förutom att placera Quadpack bland de mest innovativa och konkurrenskraftiga leverantörerna av kosmetikförpackningar världen över, innebär partnerskapet att varumärken inom skönhetsprodukter kommer att ha tillgång till verkligt hållbara förpackningslösningar, med det bästa mikroplastfria, biologiskt nedbrytbara materialet som för närvarande finns på marknaden, säger Jeremy Garrard.

Partnerskapet säkerställer att både Sulapacs befintliga och nya kunder kommer att få mer service och support, med tillgång till ett bredare sortiment av innovativa produkter, ett större produktionsomfång och en bredare kapacitet för anpassning i skönhetsförpackningar som tillhandahålls av Quadpack.

– Samarbete med Quadpack stöder vår strategiska önskan att bli det främsta hållbara materialet som ersätter plast och stödjer föregångare att lansera det nya mikroplastfria materialet till kunderna, säger Rubinstein.

– Avtalet överensstämmer med Quadpacks produktutvecklingsstrategi, som är inriktad på återvinning, utbyte, återanvändning och minskning av förpackningar. Det är ett tydligt exempel på hur vi kan uppnå hållbar innovation genom samarbete till förmån för en bättre värld, avslutar Garrard.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt förpackningsföretag på svenska marknaden

Nya finansieringsformer för kollektivtrafiken

Lina Olsson, Malmö universitet, arbetar med forskning om exploateringsbaserad finansiering av ny kollektivtrafik – hon presenterar ett nyligen avslutat forskningsprojekt på Kollektivtrafikdagen 13 maj.

Plus

Labelexpo: Många nyheter hos Gallus

MRF pausar EU-samarbetet med Cecra

Från årsskiftet har Motorbranschens Riksförbund, MRF, valt att pausa arbetet med EU-förbundet Cecra och enbart jobba med AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers). De fokuserar fortfarande på tillgången till fordonsdata, som Motormagasinet berättat om tidigare, men nu på ett lite annorlunda sätt.

Almi Invest miljoninvesterar i cancerdiagnostikbolag

Almi Invest investerar i cancerdiagnostik-bolaget Celluminova som kan öka överlevnadsgraden vid hjärnkirurgi.

Välkända varumärken toppar stöldlistan

Volvo dominerar stort bland de entreprenadmaskiner som efterlysts under 2019 i Sverige, enligt den statistik som just presenterats av Larmtjänst. Närmast därefter följer Avant och Caterpillar.

Nyhetsbrev

Andreas grymma grävare

Andreas Karlssons svarta hjulgrävare lyser upp i vintermörkret – han har låtit kreativiteten flöda och blandar friskt sånt som är smart med sånt som är roligt. – Alltid retar det nån!

Sökes: Reporter med digital inriktning

Reportern ska ingå i teamet som producerar Life Science Sweden, MedTech Magazine och Hjälpmedel.

Mer snurr i nya Dynapacvälten

Klimatsmarta matformar för mikron

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

Husqvarna väljer Åkerströms radiostyrning

Det blir Åkerströms som får leverera radiostyrningen till Husqvarnas nya mellanstora tvåvalsvält LP9505 som nu lanseras globalt. I första skedet rör det sig om en order värd cirka 1,5 miljoner kronor.

Sidel väljer XMReality

Frukt & Grönt i papperspåse

Burktappare Årets Ölutvecklare

Härligt, härligt – men farligt, farligt

Månader av planering innebar att varje kvart var noggrant inrutad – och så strular ett redskap. En defekt hammare fick pulsen att rusa innan förarna lyssnade sig fram till lösningen.

Bergbyggarna får mycket att göra

Eleda shoppar vidare

Eleda Group växer vidare genom att förvärva samtliga aktier i Annebergs Bygg & Anläggning, som utför anläggningsarbeten i Hallands- och Göteborgsregionen.

Giftig gas läckte från massabruket - UPPDATERAD TISDAG

Vi uppdaterar när det kommer nya uppgifter.

Internationellt sprängkort kan snart vara verklighet

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Folkhälsa får eget radioprogram

Rekord på spåren

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171