23948sdkhjf

PulPac vill öka takten

PulPac har fyllt på kassan i en ny finansieringsrunda.

PulPac AB är ett R&D och IP bolag som utvecklar och licensierar teknik för att torrforma cellulosa för tillverkning av engångsprodukter och förpackningar. Företagets vision är att ersätta engångsplast till ett lägre pris på en global skala. Bolaget, som har 19 anställda, bildades 2017 och är baserat i Göteborg.

PulPac accelererar den globala kommersialiseringen av sin innovativa tillverkningsteknik för hållbara förpackningar och engångsartiklar genom en nyligen genomförd finansieringsrunda, ledd av befintliga investerare.

Med ökade investeringar från sina ägare PPI, WPP och Dryfiber (PulPac’s personalbolag), kommer PulPac fortare kunna skala upp och kommersialisera sin patenterade teknik som licensieras till varumärken och tillverkare. I tillägg till befintliga aktieägare går styrelseledamot Marcus Palm in som ny ägare.

Tekniken, som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter, är unik och skiljer sig från de traditionella metoderna för att forma cellulosa. Den nya tekniken möjliggör en ersättning av engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt.

– Över hela världen kräver konsumenter och myndigheter hållbara, men prisvärda alternativ till engångsplast. I det ligger förstås en stor affärsmöjlighet för PulPac, som den första tekniken att erbjuda hållbara lösningar till ett lägre pris än nuvarande produkter och i global skala. Denna ökade investering ger oss nu möjlighet att påskynda vårt marknadserbjudande för att ytterligare möta efterfrågan på vår teknik, säger Linus Larsson, CEO på PulPac och en av uppfinnarna av tekniken.

PulPac har samarbets- och licensavtal med ett antal kunder, inklusive flera globala aktörer verksamma inom olika branscher.

Ägare

WPP är ett kreativt transformationsföretag som bygger en bättre framtid för sina kunder genom ett integrerat erbjudande av kommunikation, erfarenhet, handel och teknik.

PPI (PulPac Intressenter AB) är ett konsortie av västsvenska ”affärsänglar”. I PPI ingår Johan Möller, (medgrundare Collector), Lennart Grebelius, (grundare och ägare av Sätila Holding AB), Mats Franzén och Pål Junhamn (grundare av Zetup AB), Björn Engström (Forsman & Bodenfors), Christian Jörgensen, Anders Wennergren, Hans Kling, Per Joachimsson, Mattias Ottermark och Gunnar Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.063