23948sdkhjf

Chefsrockad när Sweco satsar internationellt

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Anna Yman tillträder vid årsskiftet som International Business Manager för Sweco Sverige. Hon efterträds som vd för vatten- och miljöverksamheten av den nuvarande regionchefen Martina Söderström.

Sweco har lång erfarenhet av internationellt arbete och genomför i dag uppdrag i sjuttiotalet länder. Nu görs dock en satsning för att öka projektexporten ytterligare. Därför skapas en helt ny roll som International Business Manager, en funktion som också omfattar ansvaret för företagets off-shoringverksamhet med bas i Indien – en viktig pusselbit för bibehållen konkurrenskraft såväl internationellt som inhemskt.

Vi ser stora affärsmöjligheter i den omställning som sker globalt kopplat till det som vi på Sweco är bäst på – att planera och utforma hållbara städer och samhällen. Anna Yman har lång erfarenhet av export, brinner för affärer och hållbarhet och är en god ledare – rätt profil för att stärka vår position internationellt, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

Anna Yman, som bland annat kommer att jobba i nära samarbete med Kaj Möller, Swecos Head of Export, ser en utveckling som innebär att efterfrågan på tjänster för en grön samhällsomställning ökar.

– Här kan Sweco vara med och driva förändring i riktning mot de globala målen – inte minst vad gäller minskad klimatpåverkan, säger Anna Yman.

Samtidigt händer mycket inom vatten- och miljöområdet på den svenska hemmamarknaden. Anna Ymans ersättare som vd för verksamheten med 900 medarbetare blir nu Martina Söderström. Hon har arbetat på Sweco i tolv år, de senaste sju som regionchef.

Martina är en drivande, kommunikativ och trygg ledare som brinner för att skapa bra lösningar för våra kunder. Med sin stora erfarenhet av Sweco är hon rätt person att fortsätta leda och utveckla vår vatten- och miljöverksamhet i en tid när dessa frågor står allt mer i fokus, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Och den nya vd:n står redo.

– Vi behöver öka takten när det gäller tjänster inom klimat och hållbarhet. Det brinner jag för, säger Martina Söderström.

Både Anna Yman och Martina Söderström kommer med start vid årsskiftet även att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp.

Mer om: Sweco
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125