23948sdkhjf

Chefsrockad när Sweco satsar internationellt

Anna Yman tillträder vid årsskiftet som International Business Manager för Sweco Sverige. Hon efterträds som vd för vatten- och miljöverksamheten av den nuvarande regionchefen Martina Söderström.

Sweco har lång erfarenhet av internationellt arbete och genomför i dag uppdrag i sjuttiotalet länder. Nu görs dock en satsning för att öka projektexporten ytterligare. Därför skapas en helt ny roll som International Business Manager, en funktion som också omfattar ansvaret för företagets off-shoringverksamhet med bas i Indien – en viktig pusselbit för bibehållen konkurrenskraft såväl internationellt som inhemskt.

Vi ser stora affärsmöjligheter i den omställning som sker globalt kopplat till det som vi på Sweco är bäst på – att planera och utforma hållbara städer och samhällen. Anna Yman har lång erfarenhet av export, brinner för affärer och hållbarhet och är en god ledare – rätt profil för att stärka vår position internationellt, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

Anna Yman, som bland annat kommer att jobba i nära samarbete med Kaj Möller, Swecos Head of Export, ser en utveckling som innebär att efterfrågan på tjänster för en grön samhällsomställning ökar.

– Här kan Sweco vara med och driva förändring i riktning mot de globala målen – inte minst vad gäller minskad klimatpåverkan, säger Anna Yman.

Samtidigt händer mycket inom vatten- och miljöområdet på den svenska hemmamarknaden. Anna Ymans ersättare som vd för verksamheten med 900 medarbetare blir nu Martina Söderström. Hon har arbetat på Sweco i tolv år, de senaste sju som regionchef.

Martina är en drivande, kommunikativ och trygg ledare som brinner för att skapa bra lösningar för våra kunder. Med sin stora erfarenhet av Sweco är hon rätt person att fortsätta leda och utveckla vår vatten- och miljöverksamhet i en tid när dessa frågor står allt mer i fokus, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Och den nya vd:n står redo.

– Vi behöver öka takten när det gäller tjänster inom klimat och hållbarhet. Det brinner jag för, säger Martina Söderström.

Både Anna Yman och Martina Söderström kommer med start vid årsskiftet även att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.333