23948sdkhjf

Nya Zeeland på tur för Steelwrist

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Steelwrist tar språnget från Australien och tecknar ett distributionsavtal med Synergy Group för försäljning och support av Steelwrists tiltrotatorer och redskap i hela Nya Zeeland.

 Marknaden för tiltrotatorer är ännu väldigt ny i Nya Zeeland, men förfrågningarna ökar i antal. Genom att ha en lokal kontakt ser jag möjligheten att öka medvetenheten om Steelwrists tiltrotatorer och produkter. Synergy har kontor i alla större städer i Nya Zeeland, vilket gör oss mer tillgängliga för kunderna än om vi bara utgår från Australien, säger Darryn Wilson, Steelwrists landschef för Australien och Nya Zeeland.

Den nya samarbetspartnern är väletablerad i Nya Zeeland och har tidigare haft affärsenheter fokuserade på positionering, beläggning, robotiserad tillverkning och uthyrning. Den breda produktpaletten har bland annat bestått av mätutrustning och maskinstyrningssystem från Topcon.

Nu kompletterar företaget med ett femte ben – redskap – för Steelwristprodukter.

Till en början kommer företaget att få stöd för sin affärsutveckling av Steelwrist Australia. Tanken är dock att etablera ett eget lager av såväl produkter som reservdelar på sin enhet i Auckland, dock – vid behov – med leveransstöd från Australien.

Här finns en utmärkt möjlighet för innovativa entreprenörer att öka sin produktivitet. Integrationen mellan hårdvara och teknologi tilltar, och det finns en enorm produktivitetsförbättring att vinna med rätt redskap på rätt plats. Och verkligheten är den att med bristen på arbetskraft som råder inom anläggningsindustrin måste gapet fyllas av innovation och automation, säger Mike Milne, vd på Synergy Group.

Med Steelwrist ser vi en partner som är en ledande tillverkare med ett starkt fokus på FoU. Vi kan vara med på resan när de utvecklar och förbättrar tekniken, och hjälpa våra kunder att transformera sina verksamheter.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Nyhetsbrev

Globalt prepress nätverk växer

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Kompetensförsörjning på Busstorget

Mycket rabalder efter Skånes Jojo-stopp

15 december sa Skånetrafiken hejdå till Jojo och införde nytt biljettsystem – det blev ramaskri och nu svarar de ansvariga på kritiken.

Wallenskog på Kollektivtrafikdagen

SKR:s Annika Wallenskog greppar regionernas och kommunernas allt sämre ekonomi på Kollektivtrafikdagen 2020 – konferensen genomförs 13 maj i Solna.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Sluten cirkel på PACK@lunch

Stockholm på väg mot nytt kryssningsrekord

Allt fler och allt större kryssningsfartyg angör Stockholms hamnar - mycket pekar på att 2020 kan gå till historien men då krävs också att turistbussarna släpps fram.

Nestlé i storsatsning för återvunnen plast

​Nestlé storsatsar för att möjliggöra ökad användning av återvunnen plast till livsmedelsförpackningar.

Kina fasar ut engångsprodukter av plast

Kvicksilver har upptäckts i hudkrämer

Efter att miljöinspektörer i Malmö vid kontroll i butik hittat hudkrämer som innehåller kvicksilver varnar Läkemedelsverket konsumenter från att köpa krämerna. Krämerna används för att bleka huden.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

EU diskuterar totalförbud av plastförpackningar

Brytningen får klartecken - vd mycket nöjd

Gaia lanserar nytt förpackningsmaterial

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.08