23948sdkhjf

Nya Zeeland på tur för Steelwrist

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Steelwrist tar språnget från Australien och tecknar ett distributionsavtal med Synergy Group för försäljning och support av Steelwrists tiltrotatorer och redskap i hela Nya Zeeland.

 Marknaden för tiltrotatorer är ännu väldigt ny i Nya Zeeland, men förfrågningarna ökar i antal. Genom att ha en lokal kontakt ser jag möjligheten att öka medvetenheten om Steelwrists tiltrotatorer och produkter. Synergy har kontor i alla större städer i Nya Zeeland, vilket gör oss mer tillgängliga för kunderna än om vi bara utgår från Australien, säger Darryn Wilson, Steelwrists landschef för Australien och Nya Zeeland.

Den nya samarbetspartnern är väletablerad i Nya Zeeland och har tidigare haft affärsenheter fokuserade på positionering, beläggning, robotiserad tillverkning och uthyrning. Den breda produktpaletten har bland annat bestått av mätutrustning och maskinstyrningssystem från Topcon.

Nu kompletterar företaget med ett femte ben – redskap – för Steelwristprodukter.

Till en början kommer företaget att få stöd för sin affärsutveckling av Steelwrist Australia. Tanken är dock att etablera ett eget lager av såväl produkter som reservdelar på sin enhet i Auckland, dock – vid behov – med leveransstöd från Australien.

Här finns en utmärkt möjlighet för innovativa entreprenörer att öka sin produktivitet. Integrationen mellan hårdvara och teknologi tilltar, och det finns en enorm produktivitetsförbättring att vinna med rätt redskap på rätt plats. Och verkligheten är den att med bristen på arbetskraft som råder inom anläggningsindustrin måste gapet fyllas av innovation och automation, säger Mike Milne, vd på Synergy Group.

Med Steelwrist ser vi en partner som är en ledande tillverkare med ett starkt fokus på FoU. Vi kan vara med på resan när de utvecklar och förbättrar tekniken, och hjälpa våra kunder att transformera sina verksamheter.

Läs mer om: Nya Zeeland | Steelwrist
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Tysk plast- och gummimaskinindustri störtdyker

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Nya ägare för tunga lyft

Nolato gör viktigt förvärv

Nyhetsbrev

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Nolato gör förvärv inom medicinteknik

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

Ny hos Eneroth

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11