23948sdkhjf

Ny äggförpackning för Stjärnägg

Svenska Stjärnägg AB byter från plast till kartong i sina äggförpackningar för att man av miljöskäl vill minska på plasten.

Företaget som levererar färska ägg från cirka 70 certifierade bönder till butiker och restauranger runt om i landet ville bli av med all onödig plast. Den nya förpackningslösningen är fullständigt förnybar och återvinningsbar.

Stjärnäggs tre första produkter som levereras i den nya kartongförpackningen är 20-packs av bästsäljaren Stora Ölandsägg, Ekologiska ägg samt Utehönsägg från frigående höns, som är den snabbast växande trenden på äggmarknaden.

I stället för traditionell krympfilm ligger äggen på en bricka av pressad kartong med ett omslag gjort av CKB by Stora Enso. Förpackningslösningen levereras av Schur Pack Sweden AB och förpackningsmaskinen av Schur Technology A/S. Förpackningen är uppbyggd så att man ser äggen inuti men är ändå tillräckligt stabil så den håller i matkassen på vägen hem.

– En miljövänlig storförpackning med högklassiga ägg som är lätt att återvinna är precis det konsumenterna vill ha. Vi arbetar kontinuerligt med att göra både produkterna och verksamheten mer hållbara och miljövänliga. Genom att undvika plastförpackningar kan vi bidra till att minska både mängden plast och vår miljöpåverkan, säger Håkan Burlin, vd för Stjärnägg.

Peter Tegström från Schur Pack Sweden bekräftar att den nya förpackningen fått ett bra mottagande och öppnat dörrar till nya kunder.

– Det viktigaste är det låga koldioxidavtrycket och en stor tryckyta som ger kunderna gott om utrymme för produktinformation och effektiv varumärkeskommunikation. Lågmigrerande material, färger och lack garanterar att förpackningen inte påverkar produkten, säger Peter Tegström.

Kraftkartongen CKB är vit på framsidan och naturligt brun på baksidan, vilket ger mängder av designmöjligheter. Dess höga styvhet, hållfasthet och hållbarhet gör den idealisk för kartonger och multiförpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078