23948sdkhjf

Easyfairs renodlar varumärket Empack

Easyfairs slår samman samman förpackningsmässorna Packaging Innovations och Empack till ett varumärke; Empack. Samtidigt lanseras en ny parallellmässa – Logistics & Automation – för att bygga vidare på en växande integration mellan förpackning och intralogistik.

– Genom att integrera alla förpackningsrelaterade mässor på den europeiska kontinenten med nya Logistics & Automation kommer Easyfairs i högre utsträckning kunna stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ, säger Paul MacDonald, Global Brand Director Empack.

– Det kommer till exempel att bli lättare att locka internationella talare och branschexperter, vilket gör det möjligt att erbjuda förpackningsbranschens aktörer innehåll som inte går att hitta vare sig på nätet eller någon annanstans.

Empack och Logistics & Automation ska arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. Enda landet där Easyfairs kommer att behålla varumärket Packaging Innovations är Storbritannien, där det även fortsatt ska fokusera på förpackningsdesign och -material.

Logistics & Automation ersätter den tidigare Logistics & Distribution och blir en mässa som är helt inriktad på intralogistik i syfte att göra intralogistik smartare, snabbare och mer effektivt.

Mässans utvecklingsområden inbegriper:

– En ökad produktanpassning och kortare livscykler för produkter har orsakat en explosion av SKU-nummer och leveranser, tillsammans med nya produktionstjänster möjliggörs nya logistiktjänster som erbjuder högre transparens och mervärde.

– Bristen på kompetent arbetskraft och behovet av snabbhet och driftsäkerhet, driver på utvecklingen mot ännu mer och djupare integrerad automation och robotteknik i logistikverksamheter.

– Utvecklingen inom maskininlärning och AI bidrar till att automatiserade system blivit smartare än någonsin och kapabla att hantera alltmer komplexa situationer, vilket förbättrar kostnadseffektiviteten i logistikverksamheter och ger en viktig konkurrensfördel, samt,

– Förändringar i köp- och konsumentbeteende ställer nya krav på traditionella fjärrlager. Re-design, ny teknik och omlokaliseringar är snart ett måste för att möta konsumenters förväntningar på snabba och effektiva leveranser. Detta innebär stora möjligheter för såväl intralogistiklösningar som utvecklare av logistikfastigheter.

Arnaud Istas, Group Head of Product Development, Easyfairs, säger;

– Logistics & Automation kommer att återspegla automatiseringen av olika fysiska processer och hanteringsprocesser, drivna av en mängd olika utvecklingsskeenden. Mässan kommer att fungera som en unik mötesplats där både slutanvändare, systemingenjörer / integratörer och IKT-proffs samlas, säger Arnaud Istas.

I Sverige kommer Empack och Logistics & Automation arrangeras den 30 september – 1 oktober 2020 på Kistamässan. Samt Logistics & Automation, den 3 - 4 februari 2021, på Malmömässan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079