23948sdkhjf

Hylast ger Malte Månsson nyckeln till Stockholm

Malte Månsson förvärvar Hylast i Jordbro, en av Sveriges största märkesoberoende verkstäder för tunga fordon, och tar därmed ett stort steg in på den för företaget mycket viktiga Stockholmsmarknaden.

Våra expansionsplaner är mycket tydliga. Vi siktar på att inom tre år vara Sveriges ledande företag på den märkesoberoende marknaden för lastbilar, stora som små. Hylast ger oss en plattform i den mycket viktiga Stockholmsregionen. Nu täcker vi landets största marknadsområde med en välkänd verkstad med ett tjugotal professionella mekaniker som hanterar alla märken på lastbilssidan, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson.

Tillskottet innebär att koncernen förfogar över 14 anläggningar spridda över 13 orter i Sverige som täcker hela spannet, från lätta till tunga lastbilar och bussar och med en omsättning som i år beräknas till cirka 250 miljoner kronor. Hylast beräknas bidra med en omsättningsökning kring 40 miljoner på årsbasis. Företaget tänker dock inte stanna där i utvecklingen.

Vägen till målet kommer att innebära ytterligare strategiska förvärv av stora, välskötta anläggningar med hög kundnöjdhet, säger Staffan Lindewald.

Hylasts vd Klas Andersen beskriver försäljningen som en trygghet för framtiden.

Vi är glada att Malte Månson tar över stafettpinnen och därmed garanterar våra trogna kunder att även fortsättningsvis erbjudas god kvalitet och hög service, säger Klas Andersen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095