23948sdkhjf

Svår bussolycka i Sollentuna

Två SL-bussar frontalkrockade i Sollentuna, norr om Stockholm - många skadade.

På eftermiddagen 29 november frontalkolliderade två bussar i SL-trafiken i Sollentuna. Orsaken till olyckan var svår halka som rådde vid Kärrdal där kollisionen inträffade. 

Enligt polisens uppgifter skadades 23 personer i olyckan varav tre allvarligt skadade, men det finns inga uppgifter hur många passagerare det fanns i de båda bussarna eller om det handlar om lindriga eller allvarligt skadade. 

Det är Arriva som kör trafiken, så här skriver de i ett pressmeddelande:

Två av Arrivas bussar kolliderade tidigare i eftermiddags på Lomvägen i Sollentuna. De uppgifter Arriva har fått från räddningsledningen är att det skadades ett 20-tal personer i olyckan varav tre allvarligt. Ambulans, räddningstjänst och polis har gjort en insats och de som inte har förts till sjukhus har omhändertagits på plats.

Arrivas krisledning har samlats och samordnar företagets aktiviteter. Bussarna kommer, efter att polisen avslutat sin undersökning, att transporteras till vår depå i Täby. Enligt Arrivas rutiner, kommer en intern säkerhetsutredning att tillsättas för att utreda alla omständigheter kring olyckan och bistå polisen i den förundersökning de inlett.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093