23948sdkhjf

Railcare förstärker elkompetensen

Railcare Group vill säkra sin framtida elkompetens och förvärvar därför Elpro i Skellefteå AB med tänkt övertagande 3 februari 2020.

Railcare, med huvudkontoret i Skelleftehamn, har en årsomsättning kring 300 miljoner kronor genom att bland annat utföra ett brett spektrum av underhållsentreprenader med maskiner och personal på järnväg. Därutöver har företaget, bland annat i samarbete med Epiroc, utvecklat batteridrivna arbetsfordon med mångsidigt användningsområde inom järnvägsunderhåll.

Dagens och inte minst morgondagens arbete kommer att ställa stora krav på bland annat elkompetens. Det finns stora förhoppningar om att företaget ska växa inom segmentet maskinförsäljning, exempelvis av det nyutvecklade batterifordonet. Därför har företaget tecknat avtal om att förvärva Elpro i Skellefteå AB för 4,1 miljoner kronor.

Elpro i Skellefteå AB grundades 2010 och har i dag fem anställda elmontörer som även innehar konstruktionskompetens. Årsomsättningen anges till ungefär nio miljoner kronor som hämtas från hela kedjan som börjar med konstruktion, via installation och programmering till montage.

Enligt Daniel Öholm, vd i Railcare Group, är det två företag som känner varandra väl sedan länge. Bland annat lyfter han fram att Elpro i Skellefteå de senaste åren haft hälften av sin personalstyrka stationerad i Railcares verkstad i Skelleftehamn. Enligt nuvarande planer kommer Elpro i Skellefteå under våren att flytta över till Railcare, inte bara med personal, utan även med kontor, lager och verkstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.424