23948sdkhjf

Väntat val när Epiroc byter vd

Helena Hedblom tillträder 1 mars 2020 som vd och koncernchef för Epiroc.

Helena har ett starkt affärsfokus, en djup kunskap om verksamheten och är en uppskattad ledare som lever och andas Epirocs värderingar. Med henne som ansvarig för affärsområdet Mining and Infrastructure har verksamheten växt med förbättrat resultat och fokus på att förbättra kundernas produktivitet, säkerhet och effektivitet, säger Epirocs styrelseordförande Ronnie Leten.

Helena Hedblom är född 1973 och har en civilingenjörsexamen i materialteknologi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon inledde sin karriär på Atlas Copco 2000 och har därefter bland annat haft rollerna som chef för forskning och utveckling, chef för produktbolaget Secoroc och chef för divisionen Rock Drilling Tools.

När Epiroc knoppades av från Atlas Copco 2018 följde hon med och är för närvarande affärsområdeschef för företagets gruv- och infrastrukturverksamhet och medlem av koncernledningen. Hon är även styrelseledamot för Ipco (tidigare Sandvik Process System) och branschorganisationen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige (Svemin).

Helena Hedblom efterträder Per Lindberg, som 1 mars lämnar sina uppdrag som vd, koncernchef och styrelseledamot efter att ha etablerat Epiroc som börsnoterat bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094