23948sdkhjf

Kommunicerande hybridmaskiner ökar säkerheten

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Trådlös kommunikation mellan kross och sorteringsverk utlovas förenkla arbetet avsevärt för operatören som samtidigt får en betydligt säkrare arbetssituation.

Rubble Masters program av kompaktkrossar och sorteringsverk för återvinning av rivningsmaterial som betong, tegel och asfalt är en viktig del i OP Systems produktområde demolering och återvinning. Såväl kross som sorteringsverk finns nu i el-hybridutföranden och de två maskintyperna kan dessutom kommunicera med varandra trådlöst och med operatören via ljussignaler eller en app.

Introduktionen av RM Go! Next innebär bland annat att operatörens arbete tar ett kliv uppåt vad gäller säkerheten. Exempelvis kan operatören övervaka hela arbetsflödet från sin hytt i grävmaskinen utan att behöva röra sig i maskinernas riskområde.

Genom att låta sorteringsverk och kross kommunicera med varandra trådlöst, uppnås bland annat att sorteringsverket startar automatiskt när krossens utmatningsband startas. I den mån krossen drabbas av blockeringar eller fel stannar även sorteringsverket.

Kross och sorteringsverk kommunicerar med operatören antingen direkt med hjälp av ljussignaler eller via appen RM Go! Smart.

LED-lampor i tre färger (grön, gul, röd) visar maskinens aktuella status. I huvudsak skiljer dessa lampor för maskinkommunikation mellan drift, service och varning och är standardfunktioner på RM 120Go! Next och RM MSC8500e.

Appen ger data i realtid om maskinen, dagliga rapporter och, i händelse av problem, instruktioner för att avhjälpa felet direkt, något som utlovas underlätta service och underhåll rejält.

Nya 120Go! Hybrid utlovas bland annat ge tystare gång, lägre utsläppsvärden, högre prestanda samt helt steglös rotorhastighet. Detta utan att maskinen blivit större. Enligt tillverkaren har det räckt att ändra basramen något för att ge plats för elmotorn. Krossens vikt ökar med mindre än två procent. RM 120Go! Hybrid är dessutom, enligt tillverkaren, försedd med en mer kraftfull generator och 50 procent större dieseltank än sin föregångare.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nyhetsbrev

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

Mässan framflyttad: Vill säkerställa att internationella resor normaliserats

Green Landscaping tar för sig i Stockholm

Ny hos Eneroth

Plus

Nytt ryck i Tunga Bussligan

Under juli visar ett fabrikat på ett riktigt ryck i Tunga Bussligan - samtidigt sackar ledaren, det visar Bil Swedens statistik.

Nyabs största i Mälardalen

Nyab fortsätter sin offensiv, inte bara i norra Sverige. För cirka nio månader sedan inleddes verksamhet även i Stockholm och nu har företaget tilldelats sitt hittills största projekt i regionen i form av den så kallade Trollesundsvägen.

Årets Fakumafest ställs in

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Bra juli för bussarna

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191