23948sdkhjf

Breddad busstrafik för SL

Trafikbudgeten för Region Stockholm är spikad – där bjuds på en enrom satsning på regionens busstrafik.

20 november beslutades om den blågröna koalitionens trafikbudget i Region Stockholm. Det är en framtidsinriktad budget med ordning och reda i ekonomin, som trots tuffare tider möjliggör en utökning av antalet bussavgångar i SL-trafiken nästa år. Totalt blir det 162 669 fler avgångar som kommer nu komma regioninvånarna till del i en utökad och breddad busstrafik.

– Att vi trots tuffa ekonomiska tider kan prioritera en utveckling av busstrafiken känns bra. Förvaltningen har haft i uppdrag att få bästa och mesta möjliga trafik utifrån de resurser vi har till vårt förfogande. Även om önskemålen alltid är större än resurserna tas nu ännu ett steg för fler bussavgångar i SL-trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. Han fortsätter:

– Busstrafiken i länet står inför en utveckling både i omfattning och innehåll. Nyligen presenterades en idé om en BRT-linje i Stockholms innerstad. Samtidigt pågår nu test med självkörande bussar i reguljär linjetrafik och ett arbete med att införa fler elbussar i SL-trafiken. Med utökad, utvecklad och bättre busstrafik kan vi bättre underlätta för människor att få ihop sina vardagspussel och bidra till ökat mänskligt liv och rörelse.

FAKTA/Busstrafiken i Stockholmsregionen

Inför nästa år utökas busstrafiken i Stockholmsregionen genom fler och tätare avgångar där behov och möjlighet finns utifrån resurser för 2020. Detta som del av den blågröna koalitionens trafikbudget för 2020. Totalt handlar det om 162 669 fler bussavgångar under 2020 än 2019.

Bland annat satsas 20 miljoner kronor på två helt nya tvärgående pendlarbusslinjer. En mellan Tyresö och Telefonplan via Älvsjö för att bättre knyta samman buss med pendeltåg respektive tunnelbana samt en mellan Danderyds sjukhus och Kista via Arninge för att skapa bättre förbindelse mellan arbetsplatser och nybyggda bostäder.

Majoriteten av förändringarna sker i samband med att den nya tidtabellen börjar gälla 15 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062