23948sdkhjf

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Den tidigare hotellveteranen Satu Andersson tog över rodret hos Birka Cruises 2013. Sedan dess har företaget gjort en ompositionering som lett till nöjdare gäster, högre omsättning och större marknadsandel. De senaste åren har rederiet också lanserat flera unika kryssningsprodukter och flertalet gånger utnämnts till Sveriges bästa rederi. 

– Jag har inte en enda gång ångrat beslutet att tacka ja till utmaningen som vd för Birka Cruises.  Vi har drivit en hög utvecklingstakt samtidigt som vi har varit lyhörda för kundernas önskemål. Ett arbete som också har resulterat i flera viktiga strategiska samarbeten för att positionera Birka Cruises som Sveriges enda renodlade kryssningsrederi. För den som nu får chansen att ta över väntar ett företag med grymma medarbetare och en unik produkt. Just go for it! säger Satu Andersson.

När året avslutas kommer Birka Cruises kunna blicka tillbaka på ett 2019 med flera nya rekord. Förutom en rekordsommar och försäljningsrekord för flera av rederiets temaperioder kommer omsättningsökningen landa på över + 20 miljoner kronor mot föregående år. Därmed hade rederiet vänt trenden rejält efter flera år med förlust.

Resforum intervjuade Satu Andersson 2018 - läs intervjun HÄR!

– Med all den positiva utveckling av företaget som har skett de senaste åren har Satu genomfört stora delar i det uppdrag som vi beskrev när hon klev in. När vi nu blickar framåt söker vi en vd som ska fortsätta utveckla företagets affär och driva en hög aktivitetsnivå. Tills dess att en ny vd är på plats kommer Satu sitta kvar på sin post, säger Björn Blomqvist, koncernchef för Eckerökoncernen.    

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125