23948sdkhjf

Nya flaskor av 100 % återvunnen PET

Flera dryckestillverkare går nu över till återvunnen PET i sina flaskor. Nästa företag att lansera flaskor av 100 % återvunnen PET (PCR) är den svenska dryckesproducenten Vattenfabriken. Vattenfabrikens varumärke Eko i 0,33 L och 0,5 L PET-flaskor är tillverkade av konsumentåtervunnen PET-plast PCR).

Flasktillverkare är Petainer i Lidköping som sedan länge, över 15 år, har jobbat med att använda PCR i PET-flaskor. Den konsumentåtervunna plasten kommer från insamlingen av PET-flaskor i Norden och är en högkvalitativ råvara för tillverkning av nya flaskor. Flaskorna mals ner till PET-flingor och renas från föroreningar innan de processas till nya flaskor.

Petainer har flera år i rad, 2019 för femte året i följd, erhållit utmärkelsen Gold Rating av EcoVadis, av den globala CSR-ratingbyrån EcoVadis. För driften använder Petainer endast miljömärkt vattenkraftel.

Helen Öjerson, Nordics Business Development Director på Petainer säger;

– Vi fokuserar på att leverera hållbara förpackningar med hög teknisk prestanda till våra kunder. Vi är stolta över att samarbeta med märken som Vattenfabriken som delar vårt engagemang för att göra PET i förpackningar cirkulär och värdera plastavfall som en resurs. 

Henrik Byrsjö, Site Manager, på Vattenfabriken säger;

– Vi ser fram emot den officiella lanseringen av vår flaska Eko vatten producerad av 100% återvunnet material, tillverkad av Petainer, en lokal leverantör med stor expertis inom hållbarhet.

Genom att byta från jungfrulig oljebaserad plast till 100 % återvunnen plast minskar varumärket Eko sitt kolavtryck med 73%.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063