23948sdkhjf

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

– Expansionen till svenska marknaden är ett stort steg i vår tillväxtstrategi. Förvärvet fördjupar vårt samarbete med Kobelco och möjliggör en ännu bättre servicenivå till vår kombinerade kundbas. Företagsaffären skapar även ett samarbete med norska Beck Maskin, speciellt gällande tekniska lösningar, säger Teppo Sakari, vd i KH-Koneet Group.

KH-Koneet Group är en av Finlands större importörer av bygg- och entreprenadmaskiner. Bland annat representerar företaget varumärken som Yanmar, Kramer, Wacker-Neuson, Dynapac och Epiroc. Koncernen omsatte förra året cirka 83 miljoner euro som då även omfattar service- och reservdelar i hela landet. Bland annat finns egen teknisk support i koncernen som består av KH-Koneet, Kobelco Center och Edeco Tools som importerar, säljer och erbjuder service samt Crent som är inriktat på maskinuthyrning.

I och med förvärvet får den finska koncernen två etableringar i Stockholmsregionen och en i Göteborg och framför allt ansvaret för Kobelco och Airman i Sverige. Förvärvet berör 33 anställda som förra året omsatte 208 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

Efter förvärvet växer antalet anställda i KH-Koneet till cirka 120 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093