23948sdkhjf

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

K-Citymarket Järvenpää har korats till Årets bästa matbutik i världen vid ett globalt retailevent i London. Butiken ligger i Träskända, Nyland, cirka fyra mil norr om Helsingfors.  

– Att en så här liten butik, lokaliserad i en så liten stad i ett så litet och avlägset land når en sådan här framgång i kamp med de bästa av de bästa i världen är helt otroligt, kommenterar handlaren Markku Hautala.

Brittiska IGD, en branschorganisation som sysslar med research och utbildning, har delat ut det prestigefyllda priset vid ett event i London. K-Citymarket Järvenpää hyllas för dess passion, innovation och kärlek till mat. 

– Vi försöker hela tiden testa nya saker och har många projekt på gång. Listan är lång på idéer som väntar på att implementeras. Exempelvis ska vi göra om vår mejeriavdelning nästa vår, berättar Markku Hautala.

K-Citymarket är en kedja som ägs av Kesko, men det är den enskilda butiken som prisas som världens bästa. K-Citymarket Järvenpää var den enda nordiska butiken bland de nominerade. De andra finalisterna var Giant Heirloom, Philadelphia (USA), Sainsbury's, Selly Oak (Storbritannien), Sam's Club Now, Dallas (USA), Pão de Açúcar, São Paulo (Brasilien), SuperValu, Clonakilty (Irland) och Fooby, Lausanne (Schweiz).

Enligt Markku Hautala har många nyfikna utländska turister sökt sig till butiken ända sedan nomineringen i juli. Fler besökare lär det bli sedan butiken nu utsetts till världens bästa på IGD Awards.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081