23948sdkhjf

Västsveriges främsta entreprenör

Under tisdagskvällen utsågs Evelina Lindgren, VD för aPak AB, till Västsveriges främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur of the Year.

EY Entrepreneur Of The Year arrangeras i mer än 60 länder och är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Under nomineringsprocessen har EY tagit del av mer än 700 nomineringar från hela landet och efter en hård gallringsprocess och djupintervjuer med de utvalda kandidaterna står det nu klart att Evelina Lindgren tagit hem titeln som Västsveriges främsta entreprenör.

Evelina Lindgren tog emot utmärkelsen under regionfinalen i EY Entrepreneur of the Year som gick av stapeln på Elite Park Avenue i Göteborg. Med den nya pokalen i sin ägo blir Stockholms stadshus nästa stop för Evelina Lindgren, där vinnarna från respektive region gör upp om vem som blir landets främsta entreprenör den 30 januari.

Juryns motivering:
Denna entreprenör driver ett väldigt välmående företag med stora globala konkurrenter. Entreprenörens stora fotavtryck ligger i det värdedrivna ledarskapet med ett fokuserat strategiarbete. Först efter entreprenörens inträde har bolaget gått från en stabil omsättning på 200 till 500 miljoner kronor samtidigt som lönsamheten såväl som omsättningen fortsätter växa. De har även utvecklat sitt arbete kring nya hållbarare produkter och har satt som mål för alla delar i verksamheten för att redan under nästa år kunna erbjuda kunder 100% gröna offerter. Entreprenören har även vågat ta extern hjälp för att lyfta blicken och fortsätta bygga ett företag som kommer att leva i ytterligare 100 år.

APak är ett familjeägt förpacknings- och logistikföretag med huvudkontor strax utanför Göteborg samt kontor och lager i Eskilstuna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094