23948sdkhjf

Ännu en VA-etapp för NCC

NCC jobbar vidare med Luleås nya VA-nät.

I Luleå pågår en omfattande utbyggnad av vatten- och avloppssystemet. Utbyggnaden behövs för att kunna försörja en växande befolkning med vatten och avlopp, redan 2014 inleddes arbetet och 2026 ska det hela vara klart.

NCC och Luleå kommun har utfört de tidigare etapperna av Östra länken i samverkan. NCC låter nu meddela att man fått ytterligare en etapp: företaget ska bygga 3,6 kilometer nya vatten- och avloppsledningar och en ny pumpstation.

− Samarbetet med NCC har fungerat väldigt bra genom åren. Vi ser tydliga fördelar både i projekterings- och utförandeskedena och i synnerhet när vi ska ta oss fram i dessa bostadsnära och miljömässigt känsliga områden. Tillsammans har vi hittat flera lösningar som vi inte hade sett om vi inte samverkat med NCC, säger Malin Suneson, projektledare Luleå kommun, i pressmeddelandet.

Den här etappen är förlagd i ett område som beskrivs som ett av stadens mest bevaransvärda skogs- och strandmiljöer, ledningssystemet passerar dessutom under riksväg 97, genom en idrottsanläggning och ett skolområde i Notviken och Tuna.

− Vi har nu arbetat med Östra länken i ungefär fem år och har god insyn i projektet och dess möjligheter och utmaningar. Kommunens fortsatta satsning på ledningsnätet ger möjligheter för Luleås tillväxt och jag är övertygad om att arbetet i den här etappen även kommer att skapa mervärden för kommunens innevånare, säger Erik Sandström projektchef

Den nya etappen är indelad i fem delar och NCC ska utföra del ett och fyra och kontraktet för dessa delar är värt cirka 70 miljoner kronor.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156