23948sdkhjf

Uppdaterad: Fastklämd avled efter skador

UPPDATERAD: Den man i 60-års åldern som i fredags klämdes fast i en arbetsplatsolycka inne på Smurfit Kappas industriområde i Piteå avled i samband med skadorna från olyckan.

Personen som arbetade åt Green Cargo klämdes fast mellan ett lok och en spånbil vid en oövervakad korsning inne på pappersbrukets område.

Smurfit Kappa skriver i ett meddelande: 

"Smurfit Kappa Piteå beklagar denna tragiska olycka och våra tankar går till mannens anhöriga, närstående och kollegor. Vi har inlett en intern utredning av händelsen och bistår Polisen, Arbetsmiljöverket och Green Cargo i deras utredningar."

Smurfit Kappa Piteå har aktiverat sin stödgrupp, som har tagit omhand både egna medarbetare och externa entreprenörer som behövt stöttning efter det inträffade.

En förundersökning har inletts om misstänkt arbetsmiljöbrott. Polisen har varit på plats och genomfört initiala utredningsåtgärder vilket omfattar informationsinhämtning och dokumentation av platsen. Ärendet kommer att överlämnas till åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.
Närmast anhöriga är underrättade.

Även lastbilschauffören fick föras till sjukhus för kontroll.

UPPDATERAD 8/11:

Under fredagen rapporterade Sekotidningen att utredarna av olyckan analyserat övervakningsfilmer, men inte kommit fram till någon slutsats.

– Det går tydligt att se kollisionen mellan lastbil och tåg. Det förklarar egentligen inte varför det hände och hur det kunde hända. Det är vad vi nu måste ta reda på, säger åklagare Christer B Jarlås, vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott, till tidningen.

Det är oklart om dåligt sikt eller avsaknad av reflexor och lampor på tåget gjort att lastbilsföraren inte sett godståget. Det utredarna däremot slår fast är att varken lastbil eller tåg färdats för fort.

– Det är inget anmärkningsvärt i hastigheterna. Det går inte att säga att olyckan ska ha berott på det. Lastbilen saktade in rejält innan korsningen. Man tycker att det här inte skulle kunna hända, men det gör det ändå, säger Christer B Jarlås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078