23948sdkhjf

Vida Packaging i Hestra firar 100 år

Vida Packaging tog sin början i en liten verkstad i Hestra. Den 1 november 2019 är det 100 år sedan företaget startade. Idag tillverkar företaget 2,3 miljoner pallar, 3,2 miljoner pallkragar och 200 000 kabeltrummor om året.

Från att ha tillverkat korgar som emballage till flaskor har Vida Packaging i dag utvecklats till Nordens ledande leverantör av träemballage. I början av 50-talet passerade korgtillverkningen sin storhetstid då det alltmer förekommande kylskåpet tog över vilket krävde andra förpackningslösningar.

1955 tog tillverkningen av kabeltrummor fart och två år senare utvecklades produktionen av pallkragar. Vida Packaging omsätter idag 600 MKR och har 200 anställda och tillverkar lastpallar, pallkragar och kabeltrummor. Företagets sju anläggningarna är geografiskt väl spridda över Sverige och det ger både närhet till kunden och stordriftsfördelar med rationell produktion.

Majoriteten av råvaran kommer från Vidas intilliggande sågverk i Hestra. Vida Packagings VD Claes Arvidsson har arbetat på Vida under tio år och ser positivt på den tid som har gått men framför allt på framtiden:

– Vida Packaging har en häftig historia. Tack vare att produkterna är gjorda av trä ser framtiden väldigt ljus ut. Trä är ur ett hållbarhetsperspektiv ett oslagbart material och kommer att användas allt mer framöver. Trä är en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar och våra kunder är bolag som tar sitt miljöansvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112