23948sdkhjf

Stordalen tar över Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är resekoncernen Vings nya ägare - det är första gången på 25 år som Ving får en Nordisk huvudägare.

23 september gick Vings tidigare ägare Thomas Cook i konkurs. Det blev en omtumlande tid för Ving Norden som lyckades lösa de akuta problemen på rekordtid, men det kostade över 1 miljard kronor att göra det.

Den nya ägaren Petter Stordalen kliver nu in som ny ägare och åtar sig att betala av alla de skulder som uppstod efter konkursen. I avtalet för köpet ingår nämligen att den nye ägare övertar samtliga skuldet som finns och här sker också flera tekniska konkurser, bland annat för Ving Sverige, efter den tekniska konkursen köper den nye ägaren allt i bolaget som genast återuppstår i ny skepnad.

Övriga ägare i Ving är riskkapitalbolagen TDR Captital och Altor och hela affären har hanterats av Carnegie.

Om allt går enligt planerna vill säga. För risken är inte över, även om det är tekniska konkurser som nämns ovan. Tanken är att de nya ägarna efter konkurserna ska köpa upp alla dessa bolag och klä dem i ny skrud, men i stort sett ska allt rulla på som vanligt. Detta återstår att se. Rt-forum återkommer när det finns mer information.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375