23948sdkhjf

OilQuick och Engcon i stort samarbete

| Av Ulrika Andersson | Nordiske Medier Newsroom | Tipsa redaktionen

Det blir "Encon inside" OilQuicks produkter när de två svenska jättarna ska hjälpa varandra växa. – Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång.

Två svenska jättar ska dra nytta av varandra när OilQuick och Engcon fördjupar sitt samarbete.

–  Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB, i ett pressmeddelande

Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB, i samma pressmeddelande.

Samarbetet innebär bland annat att OilQuick breddar sitt modellprogram för tiltrotatorer och breddar sitt erbjudande till fler tillverkare.

Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik Sonerud.

Enligt OilQuick kommer företaget i och med det nya samarbetet att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Produkterna ska vara OilQucikgrå och säljas under OilQuicks varumärke och namn, men märkas med”Engcon Inside” .

Vi vill absolut skylta med Engcons namn. Det är nåt som borgar för kvalité och naturligtvis vill vi dra nytta av det. Det är ju ett tydligt försäljningsargument och kvalité har alltid varit prioriterat hos oss på OilQuick säger Johan Lindqvist, försäljningschef på OilQuick AB, i pressmeddelandet.

En av Sveriges största återförsäljare av just tiltrotatorer kommenterade samarbetet:  ”Äntligen det bästa av två världar, nu kan vi sälja precis det slutkunderna har efterfrågat – toppkvalitet i fästen OCH toppkvalitet i rotorkropp”.

Tanken är att både OilQuick och Engcon ska kunna dra stor nytta av samarbetet och hjälpa varandra växa på olika geografiska marknader, enligt OilQuick är Engcon extremt stark i Norden och OilQuick ser därför en chans att sälja stora volymer tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Företaget uppger att marknaden länge har efterfrågat den här kombinationen.

För Engcons del ska samarbetet leda till en stor tillväxtpotential för tiltrotatorer i tysktalande länder, där OilQuick har sin bästa marknad – över 3 500 OilQuick-snabbfästen levererades dit bara under det senaste året.

Enligt pressmeddelandet pågår sedan en tid ett intensivt samarbete mellan OilQuick Deutschlands CEO Franz Schauer och Engcon Tysklands CEO Martin Engström för att ta fram ett kundanpassat tiltrotatorprogram – helt anpassat till kundernas krav på denna stora tillväxtmarknad.

Enligt Oilqucik kommer alla modeller att vara tillgängliga i alla länder där företaget har försäljning i dag, modellprogrammet kommer att vara alla Engcons modeller för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton.

Först ut i OilQuicks sortiment blir 14-19 ton, tiltrotatorerna får namnet OQTR-E och väntas finnas klara för leverans Q1–Q2 – beroende på modell.

Det här samarbetet kommer att förkorta våra leveranstider avsevärt. Tidigare har vi haft för långa leveranstider på våra tiltrotatorer. Med Engcons produktionslina och vårt eget förädlingsvärde får vi både kortare leveranstider och mer attraktiva prisnivåer säger Johan Lindqvist. 

Vi får också bättre eftermarknadsservice för tiltrotatorerna än tidigare. Detta är en viktig del i samarbetet och något vi får höra från våra kunder hela tiden. Garanti, service och reservdelshantering är nästan avgörande för en affär i dag.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rör med restriktioner

Nanopartiklar hjälper framtidens katalysatorer

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

Magni saluförs av Kranlyft i England

I april blev Kranlyft exklusiv distributör för Magnis produkter på den svenska marknaden. Sedan 1 november har uppdraget utvidgats till att även omfatta södra England.

Dynatec Group tar stororder

Norrländska cancerbolaget får ny vd

Nyhetsbrev

Fjärrstyrda lastare kan revolutionera virkeshantering

Fjärrstyrda lastmaskiner kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Den övertygelsen står bakom ett utvecklingsprojekt där bland annat Mittuniversitetet, Volvo och SCA samarbetar med målet att samma operatör ska kunna ta hand om lastning och lossning på flera virkesterminaler.

Säkrare i gruvan med sydafrikansk hjälp

Gruvbrytning och tunneldrivning under jord ska bli ännu säkrare i Sverige, lovar Epiroc, som nu lanserar sydafrikanska New Concept Mining på den svenska marknaden – ett nyligen förvärvat företag som specialiserat på främst bergförstärkning i tuffa miljöer.

Så hamnade matavfall i fokus

Det senaste decenniet har matavfall gått från att vara en ickefråga till att bli en miljöfråga i fokus, både i samhället i stort och i livsmedelshandeln.

"Det är en helt fantastisk spont"

Den färgsprakande skyskrapan drar blickarna till sig. Frågan är dock om inte grunden är minst lika intressant.

Hon ska leda Medtechlabs

Heineken ratar plasten

Ryska kryptokoder en utmaning

Svenska Mässan lyfter industrins utmaningar

Budet på Cramo är holländskt

”Sverige klarar tillverkningen”

I Matfors bygger Cobra Biologics två unika tillverkningssviter för storskalig GMP-tillverkning av ATMP-produkter. Kontraktstillverkaren rustar för att möta den ökade efterfrågan och för att behålla tillverkningen i Sverige.

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Nya EU-regler gör bilen säkrare – men dyrare

Alla nya bilar måste snart vara utrustade med avancerade system som ska förhindra olyckor, enligt nya EU-regler. Lagkraven ökar säkerheten, men kan göra bilar avsevärt mycket dyrare, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

Motsatsernas maskin

Pontus Eriksson trivs i sin lilla men urstarka och skräddarsydda storstadsmaskin – den kritvita Hydreman har bland annat fått lastbilstuta, specialstol, klädd hytt och inbyggd ”dammsugare”.

Olofsfors prisade på hemmaplan

Ny fossilfri barriärförpackning

Ägg mot cancer

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Elva personer gripna efter internationellt samarbete

Polisen har frihetsberövat elva personer som ingår i en kriminell gruppering och som misstänks ha stulit bilar i Sverige, som sedan transporterats till Polen.

Mässling mycket farligare än man trott

Nytt sätt att angripa virus får miljoner

Hon blir ny kommunikationschef på WSP

Ny ordförande i Packbridge

Scania bantar

Hon är Hydroscands nya vd och koncernchef

Svevia bygger i Norrköping

Fler slangbussar i Stockholm

Han tar över vd-stolen i Xylem Sverige

Ledare: Prislapp med frågetecken

Internet fyller 50

Han tar över som Sandvik-chef

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12