23948sdkhjf

Gripen ökar greppet om entreprenaddäck

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

– Vi har i dag Nordens bredaste sortiment av tunga däck, slang och fälg, säger Pelle Fritzson, Gripen Wheels ägare och vd, som på årets Entreprenad Live bland annat visade fram det nya varumärket Westlake, entreprenaddäck tillverkade av Zhongce Rubber Group.

Gripen Wheels omsatte det senaste räkenskapsåret cirka 480 miljoner kronor och räknar med att förbättra både omsättning och rörelseresultat i år.

Målet är att en halv miljard i omsättning i år med god lönsamhet. Som det ser ut just nu kan det mycket väl bli vårt bästa rörelseresultat sedan starten 1993, säger Pelle Fritzson.

Vår strategi är att erbjuda hela kartan av tunga däck, slang och fälg, såväl från premiumleverantörer som från alternativa fabrikat. Tack vare bland annat egen import, stor köpkraft och stor lagerkapacitet kan vi erbjuda marknadens bredaste sortiment av tunga däck. Det är en orsak till att vi även långsiktigt tror på en ökning av omsättningen med cirka tio procent per år, oavsett konjunktur.

Företagets marknadschef Maria Fritzson ger företagets ambitioner att erbjuda bäst priser en viktig del i senare års starka försäljningsökning.

Därför jobbar vi hårt med vår egen kostnadskontroll samtidigt som vi är måna om att bibehålla befintliga agenturer och förstärka utbudet med nya. Det hjälper oss också att hänga med i utvecklingen och säkerställa att vi kan leverera de produkter och tjänster som marknaden efterfrågar, säger Maria Fritzson.

Företaget saluför tunga däck från bland annat BKT, Hilo, Pirelli, Aeolus och Michelin i Sverige. På Entreprenad Live hade utbudet förstärkts med entreprenaddäcket Westlake från kinesiska Zhongce Rubber Group.

Det är världens nionde största däcktillverkare, säger Maria Fritzson.

Ett annat värdefullt säljargument är att vi vanligtvis kan erbjuda snabba leveranser tack vare att vi alltid har ett brett urval däck tillgängliga i våra väl tilltagna lagerutrymmen – 33 000 kvadratmeter i Sverige och och 18 000 kvadratmeter i Finland. Vi samarbetar med Schenker som klarar snudd på hundra procent, ungefär 95, av våra leveranser inom Sverige inom en till tre arbetsdagar, säger Maria Fritzson.

Bland företagets övriga leverantörer kan nämnas snabbväxande BKT som inledde som tillverkare av lantbruksdäck, men som vuxit sig allt starkare inom entreprenadsidan. Läs mer här om Leveranstidningen Entreprenads möte med BKT:s Europachef Lucia Salmaso på vårens Bauma.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093