23948sdkhjf

Gripen ökar greppet om entreprenaddäck

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

– Vi har i dag Nordens bredaste sortiment av tunga däck, slang och fälg, säger Pelle Fritzson, Gripen Wheels ägare och vd, som på årets Entreprenad Live bland annat visade fram det nya varumärket Westlake, entreprenaddäck tillverkade av Zhongce Rubber Group.

Gripen Wheels omsatte det senaste räkenskapsåret cirka 480 miljoner kronor och räknar med att förbättra både omsättning och rörelseresultat i år.

Målet är att en halv miljard i omsättning i år med god lönsamhet. Som det ser ut just nu kan det mycket väl bli vårt bästa rörelseresultat sedan starten 1993, säger Pelle Fritzson.

Vår strategi är att erbjuda hela kartan av tunga däck, slang och fälg, såväl från premiumleverantörer som från alternativa fabrikat. Tack vare bland annat egen import, stor köpkraft och stor lagerkapacitet kan vi erbjuda marknadens bredaste sortiment av tunga däck. Det är en orsak till att vi även långsiktigt tror på en ökning av omsättningen med cirka tio procent per år, oavsett konjunktur.

Företagets marknadschef Maria Fritzson ger företagets ambitioner att erbjuda bäst priser en viktig del i senare års starka försäljningsökning.

Därför jobbar vi hårt med vår egen kostnadskontroll samtidigt som vi är måna om att bibehålla befintliga agenturer och förstärka utbudet med nya. Det hjälper oss också att hänga med i utvecklingen och säkerställa att vi kan leverera de produkter och tjänster som marknaden efterfrågar, säger Maria Fritzson.

Företaget saluför tunga däck från bland annat BKT, Hilo, Pirelli, Aeolus och Michelin i Sverige. På Entreprenad Live hade utbudet förstärkts med entreprenaddäcket Westlake från kinesiska Zhongce Rubber Group.

Det är världens nionde största däcktillverkare, säger Maria Fritzson.

Ett annat värdefullt säljargument är att vi vanligtvis kan erbjuda snabba leveranser tack vare att vi alltid har ett brett urval däck tillgängliga i våra väl tilltagna lagerutrymmen – 33 000 kvadratmeter i Sverige och och 18 000 kvadratmeter i Finland. Vi samarbetar med Schenker som klarar snudd på hundra procent, ungefär 95, av våra leveranser inom Sverige inom en till tre arbetsdagar, säger Maria Fritzson.

Bland företagets övriga leverantörer kan nämnas snabbväxande BKT som inledde som tillverkare av lantbruksdäck, men som vuxit sig allt starkare inom entreprenadsidan. Läs mer här om Leveranstidningen Entreprenads möte med BKT:s Europachef Lucia Salmaso på vårens Bauma.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

Magni saluförs av Kranlyft i England

I april blev Kranlyft exklusiv distributör för Magnis produkter på den svenska marknaden. Sedan 1 november har uppdraget utvidgats till att även omfatta södra England.

Dynatec Group tar stororder

Norrländska cancerbolaget får ny vd

Fjärrstyrda lastare kan revolutionera virkeshantering

Fjärrstyrda lastmaskiner kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Den övertygelsen står bakom ett utvecklingsprojekt där bland annat Mittuniversitetet, Volvo och SCA samarbetar med målet att samma operatör ska kunna ta hand om lastning och lossning på flera virkesterminaler.

Säkrare i gruvan med sydafrikansk hjälp

Gruvbrytning och tunneldrivning under jord ska bli ännu säkrare i Sverige, lovar Epiroc, som nu lanserar sydafrikanska New Concept Mining på den svenska marknaden – ett nyligen förvärvat företag som specialiserat på främst bergförstärkning i tuffa miljöer.

Nyhetsbrev

Så hamnade matavfall i fokus

Det senaste decenniet har matavfall gått från att vara en ickefråga till att bli en miljöfråga i fokus, både i samhället i stort och i livsmedelshandeln.

"Det är en helt fantastisk spont"

Den färgsprakande skyskrapan drar blickarna till sig. Frågan är dock om inte grunden är minst lika intressant.

Hon ska leda Medtechlabs

Heineken ratar plasten

Ryska kryptokoder en utmaning

Svenska Mässan lyfter industrins utmaningar

Budet på Cramo är holländskt

”Sverige klarar tillverkningen”

I Matfors bygger Cobra Biologics två unika tillverkningssviter för storskalig GMP-tillverkning av ATMP-produkter. Kontraktstillverkaren rustar för att möta den ökade efterfrågan och för att behålla tillverkningen i Sverige.

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Nya EU-regler gör bilen säkrare – men dyrare

Alla nya bilar måste snart vara utrustade med avancerade system som ska förhindra olyckor, enligt nya EU-regler. Lagkraven ökar säkerheten, men kan göra bilar avsevärt mycket dyrare, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

Motsatsernas maskin

Pontus Eriksson trivs i sin lilla men urstarka och skräddarsydda storstadsmaskin – den kritvita Hydreman har bland annat fått lastbilstuta, specialstol, klädd hytt och inbyggd ”dammsugare”.

Olofsfors prisade på hemmaplan

Ny fossilfri barriärförpackning

Ägg mot cancer

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Elva personer gripna efter internationellt samarbete

Polisen har frihetsberövat elva personer som ingår i en kriminell gruppering och som misstänks ha stulit bilar i Sverige, som sedan transporterats till Polen.

Mässling mycket farligare än man trott

Inlandsbanan testas för tunga transporter

Nu ska förutsättningarna för fossilfria transporter av kalk och makadam mellan Orsa och Gällivare utredas gemensamt av LKAB och Inlandsbanan.

Nytt sätt att angripa virus får miljoner

Hon blir ny kommunikationschef på WSP

Ny ordförande i Packbridge

Scania bantar

Hon är Hydroscands nya vd och koncernchef

Svevia bygger i Norrköping

Fler slangbussar i Stockholm

Han tar över vd-stolen i Xylem Sverige

Ledare: Prislapp med frågetecken

Internet fyller 50

Han tar över som Sandvik-chef

Nya biomarkörer för barnastma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158