23948sdkhjf

PFAS-fritt görs tillgängligt globalt

Ahlstrom-Munksjö erbjuder nu globalt ett brett sortiment av fettbeständiga livsmedelsförpackningar fria från fluorokemikalier, vanligtvis kallade PFAS.

Ahlstrom-Munksjö utökar sin varumärkesserie Grease-Gard, samt Gard FluoroFree-tekniken på global basis.

Grease-Gard Fluoro Free ger fettbeständighet åt vanliga snabbmatsförpackningar, återanvändbara matomslag, vikblister och påsar för mikrovågspopcorn utan att använda fluorokemikalier (PFAS).

– Tack vare kontinuerligt förbättrad förnybarhet inom området PFAS-fria livsmedelsförpackningar, har Ahlstrom-Munksjö den unika kapaciteten att tillverka sitt FluoroFree-papper på flera anläggningar runt om i världen, inklusive USA och Europa, säger Robyn Buss, Executive Vice President för Ahlstrom-Munksjös nordamerikanska verksamhetsområde Specialty Solutions.

– I allt större utsträckning söker konsumenter och varumärkesproducenter efter ett PFAS-fritt alternativ, men vill ändå att produkten uppfyller alla livsmedelssäkerhetskrav, är prisvärd och miljövänlig. Vi har den unika möjligheten att ge dem det alternativet.

FluoroFree-tekniken har framgångsrikt kommersialiserats i förpackningar för mikrovågspopcorn, den svåraste produkten att uppnå fettbeständighet för. En av de första som lanserade produkten var Coop Danmark.

– Coop tog beslutet 2015 att ta bort PFAS-behandlade påsar för mikrovågspopcorn från sina butikshyllor, och vi visste först inte om en alternativ lösning fanns att tillgå, säger Malene Teller Blume, chef för kvalitet och social efterlevnad på Coop Danmark.

– Men vi hittade Ahlstrom-Munksjös FluoroFree-papper. Efter fem månader var mikrovågspopcornen tillbaka i vårt sortiment, och produkten finns kvar och är framgångsrik än idag.

– Grease-GardFluoroFree-papper uppfyller inte bara behovet av fettbeständighet, utan finns också i ett brett utbud basvikter, har utmärkt vidhäftningsförmåga och tryckbarhet, är glättade eller oglättade, samt blekta eller trulyNatural, säger Robyn Buss.

Ahlstrom-Munksjö är en ledande tillverkare av fettbeständigt papper och en av de första som tog fram papper fritt från fluorokemikalier. Företagets Grease-Gard FluoroFree-tekniker kan användas till alla produktspecifikationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.187