23948sdkhjf

Rekordstor betongleverans

Skanska ska leverera betong för cirka 300 miljoner kronor till Västlänken, vilket innebär den hittills största order som tecknats av Skanska Betong.

AGN Haga är ettkonsortium bestående av italienska Astaldi, turkiska Gülemark och norska NRC Group som svarar för en stor del av Västlänken i Göteborg. I konsortiets uppdrag ingår 1,5 kilometer tunnel och en underjordisk tågstation.

Det är deletapper som kräver stora mängder betong, något som konsortiet nu vill säkerställa genom ett avtal med Skanska Betong. Enligt avtalet kommer det att röra sig om betongleveranser under perioden 2019-2024 till ett sammanlagt värde av ungefär 300 miljoner kronor.

Leveranserna består av både sprutbetong och konstruktionsbetong till etapperna Haga och Kvarnberget och omfattar även betongpumpning. Primärt kommer leveranserna att ske från Skanskas betongfabrik i Vikan.

Västlänken ska vid färdigställandet 2026 vara en cirka åtta kilometer lång dubbelspårig järnväg för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Drygt sex kilometer kommer att att gå i tunnel och tre underjordiska stationer placeras vid Göteborgs central, Haga och Korsvägen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094