23948sdkhjf

Oklätt som klätt - nytt förpackningskoncept

Göteborgstryckeriet lanserar ett nytt förpackningskoncept, Premium Eco Box. Bakom det nya miljövänliga sortimentet ligger ny produktionsteknologi och ett brinnande intresse för material. Boxarna har ett rent och minimalistiskt utseende och hörnen knyter sömlöst an till varandra med exakta 90 graders vinklar. Dessutom kan de tillverkas av ett enda material – utan beklädnad.

– Boxarna är riktigt premium. Det syns varken limrester eller trista kanter från invikt papper, säger Magnus Iversén, VD på Göteborgstryckeriet.

– Vi har arbetat hårt med att ta fram ett stort sortiment färgat material som du kan använda som det enda materialet i din box. Monomaterial! Sortimentet består av FSC-märkt board, återvunnen board och av miljömärkt papper som vi kascherar (limmar) till rätt tjocklek så att det kan användas i vår boxline, berättar Magnus.

Produktionstekniken och materialsortimentet i kombination gör att Göteborgstryckeriet kan producera boxar som inte behöver kläs med något överdrag för att boxen skall bli fin. Detta innebär minskad materialåtgång helt enkelt.

– Vi är ensamma om att kunna producera boxar på det här sättet. Inget annat förpackningsföretag har möjlighet att enbart arbeta med råmaterialet eftersom de antingen tejpar ihop lådan eller att det är själva beklädnaden som håller ihop lådan, säger Magnus.

För snart två år sedan investerade Göteborgstryckeriet i en helt ny produktionslinje från Kolbus för tillverkning av Rigid Boxes (s.k. klädda lådor). Maskinuppsättningen är helautomatisk och när det gäller precision arbetar man med 10-dels millimetrar. Dessutom sker alla formatinställningar digitalt – inga dyra stansverktyg krävs.

I och med att produktionstekniken är automatiserad upplever Göteborgstryckeriet att de står sig bra prismässigt i konkurrensen med utländska förpackningsproducenter. All produktion sker inhouse och man är inte beroende av några underleverantörer.

– Vi har allt vi behöver under ett och samma tak och hjälper våra kunder från själva konstruktionsarbetet till det att vi levererar en kundanpassad slutprodukt. Tack vare det kan vi agera snabbt och effektivt. Det skall bli väldigt roligt att följa utvecklingen av vårt nya koncept, avslutar Magnus.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063