23948sdkhjf

Innovativ sampackning

Pacnova ställde ut på Empack i förra veckan och presenterade där sitt förpackningssystem StrapCarrier. Det är en ny metod för att sampacka flaskor och burkar på kartongbrätten, färdiga att exponera i butikshyllan.

– Idag är den vanligaste metoden att använda krympfilm över kartongbrätten och flaskor för shelf ready packaging. Detta medför mycket merarbete för butikspersonalen som måste avlägsna krympfilmen och även onödigt mycket plastavfall. Med StrapCarrier fixeras förpackningarna med ett vanligt spännband runt förpackningarna. Bandet låses fast i de integrerade hörnskydden på brättet för ökad stabilitet. Med vår metod minskar både plastanvändningen och merarbetet för butikspersonalen, säger Håkan Edqvist, VD och ägare som vid sina sida i montern hade Elisabeth Haider.

– Om allt går som planerat kommer en tillverkare av juicer att börja packa med StrapCarrier i början av nästa år. Sampackning med Strapcarrier sker om fyra, sex eller nio flaskor/burkar, uträknat efter bästa fyllnadsgrad på pall. Genom en urstansning i botten på brättet står de stadigt i varandra staplade på pall, säger Elisabeth.

I kommande nummer av Packmarknaden kan ni läsa en rapport om utställare och seminarier på Empack-mässan.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.301