23948sdkhjf

Världens modernaste kartongmaskin invigd

Den 3 oktober invigdes världens modernaste kartongmaskin, KM7, i närvaro av bland andra H.K.H Prins Daniel och näringsminister Ibrahim Baylan.

BillerudKorsnäs investering i den nya maskinen KM7 vid Gruvöns Bruk är företagets hittills största framtidssatsning och en av de största industriella investeringarna i Sverige de senaste åren. Investeringen har gjorts för att möta den globalt ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar.

KM7 är 350 meter lång och väger 17 000 ton. Det som produceras är vätskekartong, white top kraftliner, carton board och cup stock vilket hos BillerudKorsnäs kunder blir till mjölkförpackningar, fruktlådor och ”finkartong” för exempelvis elektronik, parfym, choklad och whiskyflaskor.

Produktionskapaciteten är 550 000 ton/år, motsvarande 100 miljoner enliters mjölkförpackningar varje dygn. De produkter som tillverkas i maskinen kommer att bidra till att minska världens användning av fossilbaserad plast under lång tid framöver.

På PACK@lunch den 25 oktober, på RISE I Göteborg, finns möjlighet att veta mer om världens modernaste kartongmaskin. Då talar Mia Engnes, Director NEXT Generation Program, S&T Corporate Programs om KM7. Varför just där, Vad ska produceras och hur är det att driva ett projekt av detta slag? Värdföretag är BillerudKorsnäs.

Anmäl dig på PACK@lunch.se 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141