23948sdkhjf

Volvo uppkopplade till miljonen

När Volvo i veckan överlämnade fyra grävmaskiner till det danska uthyrningsföretaget GSV Materieludlejning markerade koncernen samtidigt att den nu har mer än en miljon uppkopplade kommersiella maskiner och fordon, varav 150 000 från Volvo CE, runt om i världen.

Samtliga fyra grävmaskiner var vid överlämnandet utrustade med telematiksystemet Caretrack. Systemet samlar in tusentals maskindata som fjärrövervakas av särskilda experter i ett så kallat uptime center. Med hjälp av avancerad diagnostikprogramvara bearbetas enorma mängder data i realtid och filtreras på ett sätt som gör det möjligt att förutsäga slitage av kritiska delar, planera in servicetillfällen och beställa reservdelar i förväg. Enligt Volvo innebär det att maskinägaren kan räkna med minskad stilleståndstid och därmed ökad produktivitet.

Systemet kan kombineras med ett flertal andra funktioner som ökar nyttan med att vara uppkopplad ytterligare – det gäller koncernens hela produktportfölj av lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner.

– Att ingå i det digitala ekosystemet är helt avgörande för våra kunders framgångar. För oss innebär uppkopplingen inte bara avsevärda förbättringar av säkerhet, körtid och bränsleeffektivitet samtidigt som kostnaderna sänks. Den är också ett viktigt verktyg som hjälper oss att förverkliga vårt mål om att bygga en bättre värld, säger Jens Ejsing, vd för Volvo CE Denmark.

Dan Vorsholt, vd på GSV Materielundlejning i Kirke Hyllinge, håller med om att det finns stora fördelar med en uppkopplad miljö som bland annat är till avsevärd hjälp vid hanteringen av en maskinpark.

Det är oerhört viktigt att vi håller oss uppdaterade om alla aspekter av vår verksamhet. Att vi kan övervaka maskinernas produktivitet, ända ner på sekunden, är en viktig faktor för vår framgång, säger Dan Vorsholt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079