23948sdkhjf

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Som rt-forum tidigare rapporterat är försäljningen av Arriva Group nära förestående. Nu är det bara två budgivare som återstår, riskkapitalbolagen Apollo Global Management och Carlyle Group. Detta enligt Blooberg News som i sin tur hänvisar till icke namngivna källor.

Läs även detta: Arriva Group nära försäljning

Det spekuleras i vad buden kan tänkas landa på, grundat på Arriva Groups storlek och verksamhet – 53 000 anställda i 14 länder runt om i Europa. Gissningen just nu ligger på 32,5 miljarder kronor men budgivningen är alltså ännu inte avslutad då det finns minst två som fortsatt vill köpa bolaget.

Bakgrunden till att statliga Deutsche Bahn vill sälja Arriva Groupe är skuldfrågan, den tyska tågoperatören har haft en tung ekonomi under flera år. Det gäller dock inte hela Arriva Group, det svenska bolaget redovisar mycket bra resultat under senare år.

När Deutsche Bahn köpte Arriva Group 2010 så var priset runt 18,8 miljarder kronor. Mobilitetskoncernen Arriva har nu som sedan starten sitt säte i Storbritannien, men som tidigare uppgivits har ägarna Deutsche Bahn även övervägt att delar av Arriva Groups verksamhet ska börsnoteras i Amsterdam. Vad som händer om något av två anbudsgivarna lyckas köpa Arriva är ännu oklart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079