23948sdkhjf

Avvecklar hel avdelning i Sverige

- Personalen varslad när all slangtillverkning flyttas utomlands

Trelleborg Industri AB har lagt ett varsel på all produktions-, lager- och logistikpersonal som arbetar vid slangproduktionen i Trelleborg. Personalen informerades i måndags.

Totalt är det 25 personer som berörs. De 14 anställda som arbetar vid säljorganisationen kommer dock att vara kvar i Trelleborg. 

Motivet till nedläggningen är enligt företaget att man vill centrera tillverkningen av gummislang till koncernens större fabriker i Frankrike, Spanien och Turkiet. 

Karin Larsson, vice vd för Trelleborgs kommunikationsavdelning, säger till Plastforum att efter avvecklingen av slangproduktionen i Trelleborg kommer man på orten Trelleborg, att ha kvar produktion av belagda vävar samt spengummi. Den stora blandningsavdelningen kommer också att finns kvar.  

Men vilken produktion har koncernen för övrigt kvar i Sverige, undrar vi? 

-Trelleborg AB har faktiskt ganska mycket produktion kvar i Sverige trots nedläggningen av slangavdelningen, säger Karin Larsson. 

I Kalmar har företaget en stor anläggning för produktion av bland annat bromsshims. I Värnamo samt i Ersmark finns fabriker för tillverkning av tätningsprofiler och tärningar. I Forsheda tillverkar man gummiblandningar. Och vid enheten i Örebro arbetar man med formpressning av gummikomponenter. 

Produktionen och lagerverksamheten av slangar planeras att upphöra i Trelleborg under det första kvartalet 2020. Fackliga förhandlingar påbörjas omgående. 

Trelleborg AB har i dag cirka 340 anställda på orten Trelleborg och ungefär 1500 anställda i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094