23948sdkhjf

Bygg din egen Land Rover

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

2 573 – så många delar krävs det för att bygga nya Land Rover Defender med Lego Technic. Modellen lanserades nyligen i samband med premiärvisningen av den nya Defender-generationen på den internationella bilmässan i Frankfurt.

1 oktober släppte den danska ”byggstens”-tillverkaren Lego sin senaste modell i Technic-serien – Land Rover Defender – till försäljning. Med 2 573 delar finns gott om möjligheter att skapa en modell som ger byggaren en god uppfattning om den teknik som präglar dagens bilar.

Hytten har en detaljerad instrumentbräda, fungerande ratt och framfällbara baksäten som avslöjar den bakre växellådan med fyra växlar. En detaljerad sex-cylindrig motor, fyrhjulsdrift med tre differentialväxlar, vinsch och individuell fjädring på båda axlarna är andra utlovade funktioner.

Dessutom lovar tillverkaren den mest avancerade växellåda som hittills designats för en Technic-produkt. Det rör sig om ett växelsystem med två spakar och en växelväljare för smidig växling mellan höga och låga växlar.

Land Rover har också ett samarbete med brittiska Musto som samlar 50 års erfarenhet av utomhuskläder. I samband med premiärvisningen lanseras en serie kläder och andra produkter för främst utomhusbruk. Bland nykomlingarna finns en termojacka med inbyggd antenn och med fickor som specialpreparerats på ett sätt som utlovas förlänga den tid som krävs innan telefonen behöver laddas. Tänkbar målgrupp är räddningspersonal som arbetar i svår terräng eller varför inte friluftsmänniskor ute på längre färder.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126